Прессекретаря на президента на Русия Дмитрий Песков заяви в понеделник,

...
Прессекретаря на президента на Русия Дмитрий Песков заяви в понеделник,
Коментари Харесай

Песков: Опитите за противопоставяне на „Северен поток“ са в разрез с търговските правила


Прессекретаря на президента на Русия Дмитрий Песков съобщи в понеделник, че опитите за опълчване на реализацията на газопровода „ Северен поток 2 “ са в контраст на интернационалните търговски правила и правила и те няма по какъв начин да бъдат прикрити.

„ Вече декларирахме, че абсолютно опитите да се противодейства изключително на търговски интернационален план са безусловно в прорез и са изрично нарушаване на всички търговски правила и правила, и разпоредбите на Световната комерсиална организация (СТО). Това не може да е и не е нищо друго, с никакви други претекстове не може да бъде завоалирано “, изясни позицията си Песков.

Както заяви предходната седмица изданието Wall Street Journal, новият пакет от наказания на Съединени американски щати против фирмите, участващи в плана „ Северен поток 2 “ са в стадий на разискване на високо равнище. Източници от някогашни и сегашни чиновници от Съединени американски щати са съобщили за изданието, че новият план на антируски наказания е в стадий на разискване. Новите стопански ограничения може да бъдат въведени в разстояние на няколко седмици.

Междувременно немският политолог и теоретичен шеф на Германо-Руският конгрес Александър Рар разяснява, че публично Берлин и Виена ще окажат уверено противопоставяне на опита на Съединени американски щати за въвеждане на наказания против фирмите, участващи в „ Северен поток 2 “.

„ Съединени американски щати желаят да „ разсекат с секира “ енергиен алианс от 50 години. Те ще се опитат да създадат това. Но считам, че Тръмп няма да успее да спре „ Северен поток 2 “. Проектът ще се състои, защото по този въпрос Германия и Австрия и доста други европейски страни, изключително деловият бизнес ясно ще каже „ не “ “, сподели Рар в понеделник по време на кръгла маса по въпроса за руско-германските връзки.

„ Не може Германия да се откаже в този момент от „ Северен поток 2 “, защото другояче ще би трябвало да се сложи под васалство във връзка с Съединени американски щати. По този въпрос немските елити не могат да правят отстъпка “, сподели още Рар. „ Това е доста значим търговски план. На нас в Европа ни би трябвало газ, който може да идва и от Норвегия, и от Русия. Други източници в действителност няма. Американците желаят да доставят полутечен газ. Ще забележим след какъв брой години ще е допустимо това “, добави той. Правителството на Германия не е трансформирало позицията си за газопровода Nord Stream 2, заяви пред публицисти и формалният представител на кабинета Щефан Зайберт, допълват интернационалните организации. „ Nord Stream 2 е стопански план. Ние приветстваме началото на договарянията сред Европейски Съюз, Русия и Украйна “, сподели той в Берлин в понеделник. След като удостовери разискването на тематиката на договарянията сред Путин и Меркел в събота, той заяви, че Германия е заинтригувана и от оставането на Украйна като директна страна.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР