Прессъобщение на прокуратурата (28.01.2020) ( ... предвид призива на президента

...
Прессъобщение на прокуратурата (28.01.2020) ( ... предвид призива на президента
Коментари Харесай

Как и кога ще свърши Криминалният преход?

Прессъобщение на прокуратурата (28.01.2020)
(... поради апела на президента към основния прокурор да изясни претекстовете си за отправено запитване към Конституционния съд за наложително пояснение на член 103 от Конституцията)
В хода на формирано и водено от Специализираната прокуратура наказателно произвеждане, наблюдаващите прокурори на 22.01.2020 година са направили повсеместен разбор на доказателствената цялост, в това число и на приобщени по делото материални доказателствени средства (събрани посредством потреблението на специфични разследващи средства експлоатирани от ДАНС, по отношение на командира на Военновъздушни сили генерал-майор Ц.Ст.).
Иван Гешев, основен прокурор на Република България (29.01.2020) :
" Не са СРС-та. Така, това, което е в медиите и беше оповестено в прессъобщение на прокуратурата, е разпореждане за прекъсване (на досъдебно производство), извадки от него по-скоро, за което има позволение на наблюдаващите прокурори ".
" Искаме този престъпен преход да свърши ", сподели още държавен обвинител номер едно през вчерашния 29 януари, 2020 година. Определено желаеме – само че по какъв начин ще свърши? Този въпрос е толкоз значим, колкото и по кое време ще свърши, просто тъй като желаеме да знаем какво ще стартира по-късно. Ако ще караме като приказката " Пременил се Илия, погледнал се – отново в тия ", тогава няма смисъл. А съмненията, че тъкмо по този начин ще стане, си остават.
Законопроект на Валери Симеонов за изменение и допълнение на Закона за хазарта
Чл. 48а Лотарийни игри, като се изключи лотария, бинго, кено и техните разновидности, могат да се провеждат единствено от Държавно дружество " Български състезателен тотализатор " след приемане на съответния лиценз.
Преходни и заключителни разпореждания
Лицензите за образуване на лотарийни игри, като се изключи лотария, бинго, кено и техните разновидности, които са издадени на лица, разнообразни от Държавно дружество " Български състезателен тотализатор ", се приключват след приключването на три месеца , считано от влизане на закона в действие.
Предложение на финансовото министерство за Закон за Националната организация по
хазарта
Преходни и заключителни разпореждания
Параграф 3 (1) Образуваните и неприключили производства по издаване на лицензи пред закритата Държавна комисия по
хазарта се преглеждат по реда на този закон. (2) Издадените от Държавната комисия по хазарта лицензи резервират действието до приключване на периода им .
Сами сравнете – и по-късно си припомнете какъв брой пъти Валери Симеонов обществено разгласи, че още не е чел закона, предлаган от финансовия министър Владислав Горанов и подопечните му, а откакто към този момент нямаше по какъв начин да не го е чел - мина време въпреки всичко, изясни, че двата законопроекта са тотално разнообразни. Мерси на подобен преход – същият като досегашния!
Автор: Ивайло Ачев

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР