Преспанският договор изискваше огромна смелост и визия - смятам, че

...
Преспанският договор изискваше огромна смелост и визия - смятам, че
Коментари Харесай

Северномакедонският президент: Планираме начало на преговорите за ЕС до края на 2019 година

Преспанският контракт изискваше голяма храброст и визия - считам, че това беше разбрано в Германия. Затова Северна Македония няма проект Б. Нашият План Б е начало на договарянията до края на годината, съобщи северномакедонският президент Стево Пендаровски в изявление за онлайн изданието на Spiegel, съобщи БГНЕС.
Интервюто с Пендаровски немската медия разгласява малко преди началото на двудневното му посещаване в Германия. То стартира с Договора от Преспа, който съгласно изданието е невиждан в най-новата история на Балканите.
Вестникът декларира, че " нито една страна не е възприемала толкоз съществено, колкото Македония ", че " най-важният принцип на политиката на Брюксел към Западните Балкани " е " мирното разрешаване на спорове и районно съдействие ", както се вижда от " добавената географска формулировка Северна в името на страната. "
Пендаровски, говорейки за отсроченото гласоподаване в Бундестага, съобщи в изявлението, че е оптимист за датата за започване на договаряния за присъединение към Европейски Съюз. " Ние имаме вяра, че няма по-сериозни забележки против започването на договаряния за присъединение, а единствено механически отлагания. Германия е нашият най-съществен сътрудник, тя беше един от актьорите в Преспанския контракт и в Берлин доста добре познават политическата обстановка у нас ", са думите на северномакедонския президент.
Вестникът се базира и на пакета Албания-Северна Македония и приемането на обща дата за началото на договарянията за присъединение, като прави оценка, че проблемите на Македония с върховенството на закона и корупцията са по-малки спрямо безредната политическа обстановка в Албания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР