Пресният корен от джинджифил може да изглежда непривлекателно и странно,

...
Пресният корен от джинджифил може да изглежда непривлекателно и странно,
Коментари Харесай

Най-лесната и добра рецепта за чай от пресен джинджифил

Пресният корен от джинджифил може да наподобява непривлекателно и необичайно, само че в него се крият голям брой положителни за здравето съставки.

Не е инцидентно, че джиджифилът се употребява най-често през есента и зимата, защото той сполучливо пази от заболявания и инфекции и заздравява имунитета.

Чудотворният джинджифил има противовъзпалителни свойства и е естествен асистент против всевъзможни заболявания, които могат да провокират възпаления като артрит, диабет и други.

Гингеролът, биоактивно вещество в пресния джинджифил, оказва помощ в битката с инфекциите, а екстрактът от джинджифил предотвратява размножаването на бактерии.

Знае се, че джинджифилът оказва помощ в битката против инфекциите в устната празнина и против проблеми със зъбите. Той се употребява за облекчение на болката и проучвания са потвърдили, че екстрактът от джинджифил е също толкоз ефикасен при облекчаването на болката, колкото и медикаментите с тази цел. Особено ефикасен е при менструални болки.

Освен всичко това, джинджифилът подмладява, оказва помощ за свалянето на непотребни килограми,  защищава от киселини и даже почиства белите дробове на някогашни и сегашни пушачи, които са нечисти от никотин, катран, въглероден монооксид и други отрови.

Всички тези аргументи са задоволителни, с цел да ви накарат да си извършите чаша чай от лековития и здравословен джинджифил, а, в случай че към него добавите куркума, канела или лимон, ще получите топла наптика, която в действителност има супер сили.

Предлагаме ви най-простата и в това време най-хубавата рецепта за чай от свеж корен джинджифил, който можете да пиете заран, следобяд и вечер.

Необходими съставки:
1 корен свеж джинджифил с дебелина към 2,5 см., нарязан на кръгчета с дебелина от към 0,5 см1 чаша водаДопълнителни усети по избор (изберете единствено един): пръчка канела; корен от куркума с дебелина към 2,5 см, нарязан на тънки филийки; няколко листа прясна ментаМожете да добавите и тъничък комат лимон или портокал и/или чаена лъжичка мед или кленов сироп.
Начин на подготвяне:
Нарязаният джинджифил и водата смесете в съд върху котлона. Ако желаете, прибавете пръчка канела, куркума или мента.Оставете чая да кипне, след което намалете силата на котлона и оставете течността да църцори леко към пет минути.Свалете съда от котлона. Внимателно прецедете течността през цедилка. Ако желаете, сервирайте с комат лимон или портокал и/или мед за малко наслада. Сервирайте чая парещ.
Допълнителен съвет: Не е нужно да белите джинджифила, само че го измийте и изстържете от мръсотията. Прецедете чая през фина цедилка. Лимонът и портокалът ще придадат на чая малко повече киселинност, до момента в който медът ще омекоти огнения усет на джинджифила.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР