Пресният домат е чест гост на трапезата. Но само малко

...
Пресният домат е чест гост на трапезата. Но само малко
Коментари Харесай

Всички го обичаме, но това е най-опасното мезе

Пресният домат е чест посетител на трапезата. Но единствено малко хора знаят, че този зарзават може да съставлява същинска заплаха за здравето в композиция със мощни алкохолни питиета.

Многобройни опити са потвърдили, че пресните домати, комбинирани със мощен алкохол и изключително водка, постоянно предизвикват такова неприятно събитие като метеоризъм. А това се дължи на голям брой органични киселини, които се намират в огромни количества в този зарзават.

Също по този начин композиция от домат и алкохол може да аргументи храносмилателни проблеми, което нормално води до диария.

Но това, което ни изненадва е следното - продуктите получени от обработка на домати - сокове, пасти, кетчупи и сосове, не имат толкоз неприятно свойство. Не се следят негативни резултати при храносмилането, когато се одобряват по едно и също време с алкохол.

Не би трябвало да употребявате мариновани домати, които са били употребявани при приготвянето на оцетна киселина. За организма комбинацията от оцетна киселина и алкохол е голяма тежест за бъбреците и черния дроб.

Доматеният сок и мощният алкохол обаче са чудесна композиция. Такова пиво си коства да бъде на масата по време на всеки празник.

източник: zdrave.to
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР