Пресните смокини са по-здравословни от сушените, които съдържат много захар

...
Пресните смокини са по-здравословни от сушените, които съдържат много захар
Коментари Харесай

Какво ще се случи с тялото ви, ако ядете няколко смокини дневно?

Пресните смокини са по-здравословни от сушените, които съдържат доста захар и в случай че се употребяват в огромни количества, това ще донесе повече щета, в сравнение с изгода за организма ви.

Именно заради тази причина е целесъобразно обогатяването на диетата с пресни смокини. Ето какво ще се случи с тялото ви, в случай че добавите към менюто си по няколко смокини на ден. 

1. Кръвното ви налягане ще се възстановява

Този плод изобилства от витамин К, витамин В2, В1, В6, калий, магнезий, мед, калций и желязо. Освен това пресните смокини съдържат диетични фибри и доста малко въглехидрати. Те са изключително потребни за пациенти с хипертония, защото оказват помощ за понижаване на кръвното налягане и контролират салдото на натрий и калий в организма.

2. Храносмилането ви ще се усъвършенства

Екзотичният плод се предлага за съвършено храносмилане. Той е изключително потребен за пациенти с продължителен запек. Консумацията му усъвършенства перисталтиката.

3. Костите ви ще станат по-здрави

Смокините е наложително да се включат в ежедневната диета за възрастните хора, защото усъвършенстват плътността на костите и защищават костната система от фрактури. 

Ако в никакъв случай не сте опитвали пресни смокини, първоначално консумирайте малко количество, защото този плод може да провокира алергична реакция. Това е единственото, за което би трябвало да внимавате при потреблението му. 

 

 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР