Преслава присъства на сбъдването на голямата мечта на своя баща,

...
Преслава присъства на сбъдването на голямата мечта на своя баща,
Коментари Харесай

Преслава подкара трабант

Преслава участва на сбъдването на огромната фантазия на своя татко, който провежда в Добрич първия церемониал на ретро коли. Бащата на огромната звезда в поп-фолка Кольо Тончев е измежду най-известните колекционери на остарели коли. Той има „ Трабант 600”, модел от 1963-а година, който обича да изправя на две гуми. Колата е и с баровски номер с три нули.



Кольо Тончев завоюва рали "Марица " тази година, изминавайки без проблем 700 километра през България, Гърция и Турция с немската кола. Първият церемониал в Добрич сподели близо 100 транспортни средства - коли, мотоциклети, микробуси, колела, даже детски коли от предишния век.



Тези транспортни средства от дълго време са изчезнали от пътищата и хората могат да ги видят единствено на фотоси и във филми, сподели Петър Георгиев, разпален запалянко, един от основателите на събитието, което се провежда със съдействието на общината и Съюза на българските автомобилисти. Сред най-големите атракции на парада е лек автомобил, модел "Джаует " от 1926 година с автентичен британски номер, благосъстоятелност на колекционер от Поморие.



Подобни коли са се движели с двадесетина километра в час и в градски условия един от пасажерите е слизал, с цел да контролира придвижването и колата да мине, описа Георгиев. "Шевролет " от 1929 година, "Форд Алпине Тюер " от 1934 година, мотор "Харли Дейвидсън " от 1926 година и още редица ретромодели на притежатели от София, Благоевград, Видин, Бургас, Варна и други градове в страната са подредени в градския парк "Свети Георги ".

Източник: hotnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР