Пресконференцията на руския външен министър Сергей Лавров за резултатите от

...
Пресконференцията на руския външен министър Сергей Лавров за резултатите от
Коментари Харесай

Няма да има преговори: Един петоъгълник и три разобличения от Лавров

Пресконференцията на съветския външен министър Сергей Лавров за резултатите от активността на съветските дипломати през 2023 година не мина без сензации. Министърът засегна доста значими тематики. Всички те се отнасяха за Русия. Бих желал да подчертая главното, от което ще зависи безусловно всичко в близко бъдеще. Лавров ясно изясни какво следва, кои са ни другари и кои врагове.

Велика мощ, един от международните цивилизационни центрове “, а не придатък на Запада

Всичко, за което говореше Лавров, беше основано на тази фундаментална концепция. Русия най-сетне стигна до нея, отказвайки да слуша Запада, който отхвърля нашата еднаквост и национални ползи. Резултатът от това беше „ враждебността “ на Съединени американски щати, „ неограниченото разширение “ на НАТО, потреблението на Украйна като таран против Русия и „ фронталното нахлуване “ против всичко съветско като цяло.

С което Москва, естествено, не се помири, като стартира Специалната военна интервенция. След което, означи министърът, Съединени американски щати „ отприщиха тотална хибридна война, с цел да реализиран политическо и икономическо „ задушаване “ (да назоваваме нещата с същинските им имена) на Русия и да ни нанесат...

В това отношение Русия е изправена пред ясна задача:

„ Този курс, акцентира ръководителят на съветското външно министерство, е ясно избран в решенията, които са взети и ще бъдат взети “.

Пентагонът на Лавров

Външната политика на Русия се основава на тази осъзната действителност. Москва, съгласно Лавров, ще развива връзки единствено с тези страни, „

Думата " пентагон " в превод от гръцки значи " пентагон ". То изцяло дава отговор на картината на съветската външна политика, която нарисува шефът на Министерство на външните работи. Под тази „ звезда “ в този момент Русия ще живее и ще работи. Състои се от Китай, Индия, „, „ най-близките съдружници “, районни и интернационалните организации. Лавров, несъмнено, не пропусна да спомене и останалите, да вземем за пример Африка и Южна Америка. Измамливият и нападателен Запад, изгубил способността си да договаря, не е в този лист, както виждаме. Напълно и напълно.

Какво съответно има поради?

По думите на Лавров, те, както се споделя в редица заявления, признати на най-високо равнище, са и няма област, в която връзките ни с Китайската национална република

В същото време министърът означи, че Русия И несъмнено, „ това са страните от Близкия изток, Иран, Турция, Саудитска Арабия, ОАЕ, Катар “. Тоест араби, иранци и турци са светът на исляма. Заедно с индийците и китайците това към този момент е болшинството от човечеството.

„ Най-близките съдружници “ естествено са Беларус и страните-членки на Организацията на контракта за групова сигурност (ОДКС).

Сред другарските районни организации Лавров уточни ЕАЕС, ШОС, АСЕАН, Съвета за съдействие на арабските страни от Персийския залив, Лигата на арабските страни (ЛАГ), Африканския съюз...

Върхът е БРИКС - „

Ако вземем поради, че повече от 20 (дори близо 30) страни са заинтригувани от доближаване с БРИКС, добави Лавров, виждаме огромно бъдеще за това обединяване с световен състав на участниците.

Няма да има разговор за стратегическа непоклатимост със Съединените щати

Недвусмисленото изказване на ръководителя на съветското външно министерство по този въпрос беше напълно предстоящо:

Защо? Защото политиката на Вашингтон докара до

В същото време, продължи Лавров,

В реалност, съгласно Лавров, Съединените щати от дълго време разчитат на реализиране на военно предимство и се стремят да си обезпечат „ свободни ръце “, малко по малко разграждайки цялата система от съглашения за надзор на въоръженията - Договора сред Съединени американски щати и Съюз на съветските социалистически републики за Ограничаването на системите за противоракетна защита, Договорът сред Съюз на съветските социалистически републики и Съединени американски щати за очистване на ракетите със междинен и по-малък обхват, Договорът за намерено небе.

Същото се случи и с Договора за елементарните въоръжени сили в Европа и Договора за стратегическите настъпателни оръжия, защото

Лавров приказва доста по тази тематика. Смисълът на казаното е елементарен. Считайки и намерено наричайки Русия зложелател, воювайки с нас в Украйна и водещи хибридна война с Русия в други области, Съединените щати в този момент желаят, под прикритието на „ да в изискванията на предимство на груповия Запад над Москва в региона на стандартните оръжия.

В тези условия, уточни министърът,

Това ще остане по този начин, до момента в който Западът изцяло не се откаже от курса на

Лавров елегантно загатна, че с цел да се предотврати плъзгането към огромна война, е належащо западняците да се „ върнат към обикновения боязън “, който им внушава нашето нуклеарно оръжие и който те самите непрекъснато заплашват да употребяват. Наистина ли си мислят, че „ коленете ни треперят “?



Без промени в Украйна

Лавров отхвърли слуховете за идни договаряния сред Русия и Украйна:

Прехвърлянето на Украйна на оръжия с огромен обхват, които Киев употребява за офанзиви в Крим и надълбоко в Русия, означи Лавров, „

Ръководителят на съветското външно министерство предизвести, че Украйна е изправена пред ориста на Афганистан, Ирак и Либия, в които Съединени американски щати и техните спътници първо проведоха случки, а по-късно ги изоставиха. И изясни за какво в този момент отново ще е по този начин:

Като разчитате на „ господаря “, без да разбирате, че той мисли

Лавров увери: Говорим, напомни той, за отхвърли на Киев от нацистката идеология, нацистката изразителност, расизма към всичко съветско, присъединението към НАТО и опитите за дестабилизация на Русия. Без това няма да има Украйна.

Що се отнася до СВO, министърът означи, че има

- акцентира шефът на Министерство на външните работи.

Три разобличения от Лавров

По време на дългата конференция на Лавров получиха гласност три забавни разкрития. Всички те са сензации.

Адресата на разобличаване Министърът не назова непосредствено, само че от думите му става изрично ясно – това е Франция на Макрон. В предишното Париж неведнъж е поставял в неловко състояние Москва, като е оповестявал обществено поверителна информация. И в този момент „ отговорът “ дойде.

Лавров не съумя да скрие презрението си:

, Лавров показва и разгласи „ наръчника “ от Брюксел, който Ето какво гласи този неприличен за дипломацията на Европейски Съюз документ:

Лавров заключи:

казвайки, че в Германия и че Германия признава виновност за закононарушенията на германците по време на Втората международна война единствено на евреите, даже и в подобен фрапантен случай като блокадата на Ленинград, Лавров разкри невероятна детайлност.

Какво от това?

По този метод, както виждаме, Русия има намерение да върви по собствен личен път, без да се преценява със Запада, неговите искания за надмощие в света, борейки се с него за своите ползи и сътрудничейки с водещите незападни страни в света.

Москва няма да изостави Украйна, до момента в който оттова има опасност за Русия и колкото по-късно капитулира, толкоз по-малко ще остане от нея. Лавров приказва за това без предизвикателство и трогване, решително и умерено. Мислите и паниките са зад тила ни: стратегическият курс от десетилетия е общопризнат и страната към този момент е тръгнала по пътя, на който ще се озове още веднъж. Западът загуби Русия вечно.

Превод: Европейски Съюз

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР