Прескъпата гъба трюфел скоро може да влезне в българското законодателство.

...
Прескъпата гъба трюфел скоро може да влезне в българското законодателство.
Коментари Харесай

Депутат от ГЕРБ готви закон за трюфелите

Прескъпата гъба трюфел скоро може да влезне в българското законодателство. По въпроса работят депутати от ГЕРБ отпред с Иван Миховски.

Наскоро Миховски е бил на празника на трюфела в град Угърчин, където годишно търсачи на гъбата се събират да обменят опит и да празнуват урожая. Местни събирачи се оплакали на Миховски, че от години има проблем в бранша, че всеобщо се берат гъбите без разрешителни, не се употребяват кучета за търсенето, а напряко се разорава почвата, информира Troyan Press.

Депутатът от ГЕРБ незабавно се заел със случая и заречен на трюфел събирачите, че трюфелът ще влезне в българското законодателство.

„ Целта на феста е освен да се разпространява скъпата гъба в България, само че и да се опазят находищата, да има правилник. Защото всеобщо се търсят трюфели, а находищата се унищожават. Това би трябвало да се регламентира със закон, да се знае през всеки един сезон какъв тип трюфел се бере, да има наказания. По този въпрос към този момент съм провел диалози с народни представители като с организацията спомага точно националният представител Иван Миховски “, обясни Цветозар Мичевски, притежател на една от най-големите компании за изкупуване на скъпата гъба.

 
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР