Пресите за коса се превърнаха в незаменим инструмент при процедурите

...
Пресите за коса се превърнаха в незаменим инструмент при процедурите
Коментари Харесай

Пет често срещани грешки при изправяне на косата

Пресите за коса се трансфораха в незаместим инструмент при процедурите за хубост. Честата им приложимост обаче може да аргументи увреждане на косъма.

Това нормално се утежнява, когато се създадат няколко неточности при изправянето на косата ви.

Често срещани неточности при изправяне на косата:

1. Не употребявате топлинна отбрана
Освен шампоан, еликсир и стилизиращ крем, има и други типове артикули като кремове, масла и лакове за отбрана на косата от въздействието на топлината. Избраният артикул би трябвало да се нанесе преди прекосяване с горещата преса, изключително когато става въпрос за боядисана или суха коса.

2. Изправяте косата си до момента в който е още влажна
Важно е да разберете, че пресата за коса не работи като сешоар. Поради тази причина не би трябвало да се употребява за сушене, тъй като може да повреди косъма. Трябва да се уверите, че косата ви е изцяло суха. По този метод тя ще има по-копринен свършек и няма да я увредите. Ако е належащо, първо я изсушете със сешоара или да я оставите да изсъхне естествено.

3. Не се хидратира вярно
Една от грешките при изправянето на косата е пренебрегването на хидратацията. Топлината има наклонност да предизвиква сухота и загуба на естествените масла. Затова е належащо да осигурим повече хранителни субстанции на косата посредством хидратиращи маски или балсами.

4. Преминавате през един и същи кичур доста пъти
Често се счита, че колкото повече пъти минете с пресата през косата, толкоз тя ще бъде по-гладка и ще издържи по-дълго, изглеждайки добре. Това обаче е неточност, тъй като по този начин се усилват възможностите да изгори. Едно или две минавания са задоволителни, с цел да получите добре изправена коса. При къдрава коса може би малко повече, само че без да прекалявате.

5. Не почиствате пресата за коса
Въпреки че може да не наподобява по този начин, пресата събира нечистотия и останки от продуктите за грижа за косата. Следователно, в случай че не я почистите, тя може да направи косата ви мръсна. За да извършите разчистване е належащо пресата да е студена и изключена. Просто минете повърхностите с забрадка с малко оцет, с цел да премахнете мръсотията. Въпреки това, постоянно е целесъобразно да се консултирате с управлението и да следвате инструкциите за грижа, според от материала на произвеждане.

След като посочихме грешките при изправянето на косата, е належащо да знаете някои трикове, които ще ви оказват помощ да извършите по-малко нездравословен процеса.

Вкарването на дребни промени е от значително значение за поддържане на здрава коса в дълготраен проект:

1. Не използвайте пресата всеки ден
Най-добрият метод да се предпазите от вредите, които пресата предизвиква на косата ви, е да не я употребявате всеки ден. Препоръчително е да третирате косата си един път на 2-3 дни.

2. Използвайте вярната температура и функционалност
Със сигурност това е най-важната стъпка, когато изправяте косата си. Въпреки че пресите постоянно имат друг диапазон от температури, значимо е постоянно да избирате най-ниската температура, която ви дава положителни резултати, изключително в случай че я употребявате всекидневно.

3. Помогнете си с гребен
Когато изправяте косата си, можете да употребявате гребен, с цел да отделите кичурите.

4. Изберете добре вашата преса за коса
Когато купувате преса за коса, потърсете такава, която дава отговор на вашите потребности, бюджет и характерности. Не забравяйте, че това е инвестиция, която ще ви издържи доста години. Затова се уверете, че това ще изберете артикул с положително качество.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР