Пресен изкоп погълна половин автомобил, и то немалък - Ауди

...
Пресен изкоп погълна половин автомобил, и то немалък - Ауди
Коментари Харесай

Трап погълна половин Ауди в центъра на Септември

Пресен ров погълна половин автомобил, и то значителен - „ Ауди 80 “. Инцидентът станал рано тази заран към 7,30 часа на централния бул. в Септември -„ България “, с 23-годишен гражданин на град Ветрен - Ангел Огнянов Асенов. Младият мъж пътувал към родното си място. При опит да завие надясно и придържайки се компактно в своето платно поради разминаване с друга кола, изненадващо пропаднал в трапа. Той освен не бил обезопасен, нито обозначен като рисково място, само че пред него имало и купчина пръст, която не разрешавала на лидера да го види в точния момент и да спре.

Нелепият случай стана мотив Асенов и неговият юрист Мануел Манчев да свикат конференция, тъй като скандалните детайлности не се изчерпват с към този момент изброените. Най-страшното е, че е можело да се случи нещо още по-лошо - дупката е 3-4 метра дълга, 1 метра необятна и близо 2 метра дълбока. Би могла да „ глътне “ лека кола, в случай че е странично, както и цялостен велосипед или мотоциклет, описа Асенов.

Неговата сага занапред следва. След случилото се първо звъннал на 112. Дошлите на място служители на реда от Районното ръководство в Септември правили оглед, ревизирали лидера, открили, че е безупречен. Но не съставили протокол от местопроизшествието, описа юрист Манчев. Вместо това повикали „ Пътна помощ “ да извади колата, след това посъветвали Ангел да си върви по живо по крепко.

Междувременно потърпевшият снимал от няколко ракурса аудито и трапа, а униформените му казвали: „ Стига си снимал! “. Когато пък им споделил, че ще си търси правата, отвърнали: „ Не се занимавай! “.

Той обаче видял, че возилото му е съществено потърпевшо, и го закарал в пазарджишки автосервиз, чиито услуги употребява от години. Там му издали оферта за ремонта на стойност към 800 лв..

Младежът не се усеща отговорен за случилото се и съобщи посредством бранителя си, че желае същинските виновници да поемат цената на вредите. Затова потърсил юрист, само че се оказало, че и двамата са с вързани ръце - няма документи за произшествието.

Адвокат Манчев изиска посредством медиите виновните институции да дадат информация по няколко въпроса. Първият е кой и по кое време е изкопал трапа посред основната улица в общински град? Вторият - за какво рисковото място не е обозначено, с цел да може водачите да предположат, че би трябвало да понижат скоростта, да спрат, да заобиколят? Още повече, че е след завой и няма видимост. Освен това -докога ще стои изкопът по този начин, без сигнални ленти и съответните знаци? И не на последно място - за какво не е формиран протокол, с който потърпевшият да може да търси правата си?

Въпреки неналичието на документи дело ще бъде заведено, зарече се Мануел Манчев. С клиента му първо ще внесат иск против Община Септември - пътят е общински и в нейните отговорности е да отбелязя рискови ровове като този. Оттам нататък претенциите в съда ще се прострат и към други ответници.

Сред тях е допустимо да попадне и Специализираната прокуратура. Припомняме, че ден по-рано движимости лица, изпратени от ведомството, направиха ров за оглед на новоизграден тръбопровод. Акцията им не бе съгласувана с ЕВН, ВиК и телекомите, което си пролича - половин квартал остана без телефони и интернет. А трапът остана отворен, тъй като институцията нямала бюджет за такива действия. Видимо рехабилитацията на разкопания сектор ще би трябвало да се прави още веднъж с пари от общинския бюджет.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР