Преседателят на руската Държавна дума заяви в петък, че Украйна

...
Преседателят на руската Държавна дума заяви в петък, че Украйна
Коментари Харесай

Володин: Украйна се ипотекира на САЩ

Преседателят на съветската Държавна дума съобщи в петък, че Украйна на процедура се ипотекира в Съединени американски щати, като се пробва да употребява заеми за оръжия за милиарди долари, препоръчани от президента на Съединени американски щати Джо Байдън, цитира думите му Ройтерс.

В четвъртък - трагична ескалация на американското финансиране за войната с Русия - и украинският президент прикани американските законодатели да дадат бързо утвърждение на настояването.

Вячеслав Володин, който като ръководител на долната камара на съветския парламент постоянно показва възгледите на Кремъл, упрекна Съединените щати, че се стремят да извлекат облага от войната, като в същото време задължават бъдещите генерации украинци.

" Заем-наемът е стоков заем и не е на ниска цена: доста бъдещи генерации украински жители ще заплащат за всички муниции, съоръжение и храна, които ще доставят Съединените щати ", сподели Володин. Украинският президент Владимир Зеленски вкарва страната в дългова яма, добави той.

Искането на Байдън за финансиране включва над 20 милиарда $ за оръжия, муниции и друга военна помощ, както и 8,5 милиарда $ директна икономическа помощ за украинското държавно управление и 3 милиарда $ филантропична помощ.

В четвъртък Конгресът одобри законодателство, което се базира на Закона за ленд-лизинг от 1941 година, в началото препоръчан от президента Франклин Д. Рузвелт за подкрепяне на въоръжаването на английските сили, борещи се с нацистка Германия, с цел да разреши на Байдън да доставя оръжия на Украйна на заем, заяви The New York Times.

Концепцията на " Заем-наем " дава на американския президент компетенции да оказва помощ на всяка страна, чиято защита се счита за жизненоважна за Съединени американски щати. Законът за " Заем-наем ", признат от Конгреса на Съединени американски щати на 11 март 1941 година, планува:

1)Доставените механически материали (автомобили, военна техника, оръжие, първични материали и т.н.), унищожени, изгубени, само че употребявани по време на войната, не подлежат на възнаграждение (член 5-и)

2)Доставеното по " Заем-наем " имущество, което след края на войната е годно за приложимост за цивилен цели, да бъде заплатено изцяло или отчасти въз основата на предоставени от Съединени американски щати безлихвени заеми.

Текстовете на закона " Заем-наем " плануват, че след края на войната, ако американската страна е заинтригувана, непокътнатата техника и съоръжение би трябвало да бъдат върнати на Съединени американски щати.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР