Пресата в цяла Европа говори за расистките обиди, отправени от

...
Пресата в цяла Европа говори за расистките обиди, отправени от
Коментари Харесай

Цяла Европа говори за расистките обиди на Националния стадион

Пресата в цяла Европа приказва за расистките обиди, отправени от български почитатели към британски футболисти. Преди мача нощес полицията е задържала общо 10 души - и български, и британски жители. До мача не са били позволени хора във очевидно нетрезво положение. За провокациите на стадиона от Министерство на вътрешните работи не дават коментар, с обяснението, че за реда по време на мача отговаряли частни охранителни компании.

 © БГНЕС
Цяла Европа приказва за България. Не поради безапелационната загуба от Англия, а поради скандалното държание на някои български почитатели.
" Отвратителната нощ на англичаните ще остане дълго в историята на спортния срам. "
Британският министър председател Борис Джонсън също побърза да реагира - в Туитър:
" Противният расизъм, който видяхме и чухме нощес, няма място нито във футбола, нито където и да е било. Гарет Саутгейт и тимът имат цялостната ми поддръжка в решението си да кажат " не " на расизма. УЕФА би трябвало да предприеме незабавни и строги ограничения ".
Или другояче казано поради няколко такива жеста (атмосфера от мача) английският министър председател упорства за наказване за българския тим. И до момента в който в полувремето българският капитан обикаляше трибуните, с цел да моли шумните агитки да спрат, британският капитан е обмислял да приключи мача.
Хари Кейн, капитан на британския тим: Редица пъти обърнахме внимание за виковете от трибуните и бяхме безапелационни,че в случай че това продължи няма да доиграем мача.
Мачът беше доигран, само че англичаните споделиха, че излизат по-скоро раздвоени от резултата, макар безапелационната си победа.
Тайрън Мингс: Много сме разочаровани от това, което ни се случи, само че и се гордеем по какъв начин се справихме със обстановката и оставихме футболът да приказва. Не го одобрявам като персонална офанзива, а скърбя хората, които имат такова мислене.
А заглавията за тези, които са с такова мислене даже не могат да се преброят. Във всички тях обаче до думата българи стои думата расизъм.
Франция: Расистки поздрави и маймунски звуци по време на мача България - Англия.
Сърбия: Българи, XXI век е: расистки обиди към англичаните в София - мачът е пред преустановяване.Белгия: Българските расисти бяха унизени от Англия.
Румен Атанасов, съучредител на ФК " ЦСКА 1948 ": Не може да поставят всички българи под общ знаменател ".

Това споделя дългогодишният футболен ентусиаст Румен Атанасов. И неговото мнение е съвсем еднообразно с мнението на един от дребното останали по софийските улици британски почитатели.
Това са единствено някои българи, както има и някои агличани, които са идиоти, невъзпитани и необразовани. Преди 30 или 40 години ние бяхме същите - по този начин мислихме, по този начин разсъждавахме.
И съгласно двамата част от почитателите у нас са невъзпитани единствено заради една причина:
Защото никой не споделя " Спрете ".Румен Атанасов, съучредител на ФК " ЦСКА 1948 ": Аз съм участвал на мачове от Европа и когато стане събитие от сходен темперамент биват отстранявани точно хората, които са го направили. А тук какво? Всички страдат поради безумието на 1 или 2-ма, или 50 индивида.
Засега никой не споделя какво ще се случи с провокаторите от стадиона. Баровете, които през вчерашния ден бяха цялостни с англичани, през днешния ден са празни и тихи. Но след снощния мач англичаните несъмнено не споделят българската сентенция, че всяко знамение е за три дни. И чакат решението на УЕФА.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР