Пресата в Маями съобщава за проведена среща между кмета Френсис

...
Пресата в Маями съобщава за проведена среща между кмета Френсис
Коментари Харесай

Възможно е да има състезание по улиците на Маями през 2020


Пресата в Маями оповестява за извършена среща сред кмета Френсис Суарес и представители на Формула 1, на която е обсъждано съревнование по улиците на града. Суарес е встъпил в работа единствено преди 2 седмици, тъй че наподобява това е един от първите му огромни планове за развиване на втория по величина град във Флорида.

На срещата са участвали длъжностни лица и инженери и са били прегледани шест разнообразни евентуални маршрута в централната част на Маями. В момента Формула 1 има Гран при на Съединени американски щати, което се организира в Остин, Тексас. Евентуална договорка във Флорида няма да промени това – т.е. едно такова съревнование ще бъде допълнение към календара, а не сурогат на досегашното. По контракт пистата в Тексас приема Ф1 към този момент 6 години, като остават още 4. Ако Маями също влезе в сметките, това ще стане през 2020 и тогава ще има на процедура две обособени съревнования в Съединени американски щати.

С Либърти Медия отпред на спорта, няма да бъде изненада надпреварите на американска почва да станат две, в случай че не и повече. Новите притежатели към този момент нееднократно обявиха своето огромно желание да разпространяват оптимално Формула 1 в международен мащаб, а също по този начин и вкъщи.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg



Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР