Преразпределението на парите от излишъка, с което кабинетът Борисов 3

...
Преразпределението на парите от излишъка, с което кабинетът Борисов 3
Коментари Харесай

БСП обвини Борисов в кражбата на годината заради милиарда от излишъка за магистрала Хемус

Преразпределението на парите от остатъка, с което кабинетът " Борисов 3 " отпусна 1.349 милиарда лева за построяването на 134 километра от автомагистрала " Хемус ", е кражбата на годината. Това сподели зам.-председателят на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " Антон Кутев в декларация в Народното събрание през днешния ден.

Според него построяването на сектора от автомагистралата ще бъде предоставено без социална поръчка на държавната компания " Автомагистрали ", която няма потенциал да строи, поради което ще разпореди действия на други компании без публични поръчки, конкуренция, бистрота. " Двама-трима души ще решат на кои компании да платят 1.5 милиарда лева Те ще станат непристойно богати ", разгласи Кутев и добави, че знае името на най-малко един човек.

" Кой ще разпредели тези поръчки и кому ще бъдат дадени комисиони? От 1.5 милиарда лева какъв брой ще са комисионите ", сподели още Кутев. После се обърна към депутатите от ГЕРБ, че те позволяват такова харчене от бюджета, само че все пак нямало да получат комисионни. " Вие, депутати от ГЕРБ, сте единствено гуменият щемпел на това многообразие ", сподели още Кутев.

Според социалисти още при приемането на бюджета за 2018 година депутатите от " Българска социалистическа партия за България " планували, че ще има остатък от 2-3 милиарда лв., и желали преизчисляване на старите пенсии, с цел да се покачат те с 20-30%, по-високо обезщетение за развъждане на дете от 1 до 2 години, повече пари за лечебни заведения, заплащане на задълженията на здравната каса към непознати каси и други Предложенията им обаче не били признати, защото по думите на Кутев от " пенсиите на пенсионерите не може да се краде ". " Умишлено подценяват приходната част за Борисов да разпредели парите, заобикаляйки закона ", сподели още депутатът от Българска социалистическа партия. Той напомни, че преди два месеца левицата е внесла законопроект, съгласно който държавното управление може да разпределя до 1% от остатъка.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР