Препоръката на министерството на образованието да се използва приложение на

...
Препоръката на министерството на образованието да се използва приложение на
Коментари Харесай

Препоръка на МОН внася допълнителни трудности в онлайн обучението

Препоръката на министерството на образованието да се употребява приложение на Microsoft внесе в допълнение напрежение в онлайн образованието, което се наложи по отношение на разпространяването на ковид. За това сигнализират родители и учители на учениците до 14 години. 
" Обръщаме внимание, че в бъдеще посредством основаните профили на учителите и учениците в домейна на МОН edu.mon.bg ще се обезпечава всяка интеграция с осведомителните системи на Министерството. Ето за какво предлагаме основаните сметки на учениците и учителите да им бъдат предоставени в рационален период. Важно е да отбележим, че самите профили са в МОН, а не в Майкрософт (Microsoft). Министерството на образованието и науката обезпечи интеграция на тези профили и безвъзмездна поддръжка за платформата " Майкрософт Тиймс ", като използването ѝ не е наложително в този миг, а опция "  гласи рекомендацията на МОН.
През последните две седмици учителите тестваха доста приложения и способи да осъществят онлайн образованието на учениците. Някои от тях към този момент се стопираха на работещи решения като Zoom да вземем за пример. Беше належащо време всички да се пригодят към измененията и тъкмо, когато това се случи новата рекомендация започва процеса изначало. 
Приложението на Microsoft е доста по-вреемко и трудоемко, също така не всички фамилии разполагат с нужната техника. Това се отнася най-много до тези, които имат повече от един възпитаник.  Така вместо да се продължи процеса на образование, в този момент се губи време за прозвъняване на всеки родител, само че това не е гаранция, че той ще се оправи с приложението.
Някои от учителите се надяват, че рекомендацията от МОН няма да придобие наложителен темперамент , защото тъкмо в този момент няма потребност от сходно усложняване на обстановката. Това се случва в миг, когато стартира преподаването на новия материал.
Припомняме, че на 25 март стана ясно, че отдалеченото образование ще продължи до 13 април. До момента българските учители се оправят отлично с приспособяването на образователния материал. Те работят непрекъснато, с цел да пригодят програмата, държат връзка със своите възпитаници и техните родители и съумяват да вдъхнат кураж на фамилиите. 
9 от 10 възпитаници имат достъп до отдалечено образование, към този момент няма отсрочване на матури
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР