Препоръка до изпълнителните директори на трите мобилни оператора - „Теленор

...
Препоръка до изпълнителните директори на трите мобилни оператора - „Теленор
Коментари Харесай

Омбудсманът: Не спирайте неплатени телефони

Препоръка до изпълнителните шефове на трите мобилни оператора - „ Теленор България “ ЕАД, „ А1 България” ЕАД и „ Българска телекомуникационна компания “ ЕАД изпрати омбудсманът Диана Ковачева. Тя моли да не се стопира достъпът на жители до мобилни и стационарни услуги по време на изключителното състояние в страната.

Поводът за писмото на Омбудсмана са тъжби на жители, в които сигнализират, че при забавено заплащане, даже и с един ден, достъпът им до мобилни услуги е спрян.

„ В изключителното състояние поради пандемията с ковид, в което се намираме сега, като омбудсман съм уверена, че не би трябвало да оставаме без нужната ни телефонна и интернет връзка. В обстановка като тази мобилната връзка е изключително значима във всяко едно отношение – тя ни е връзката с родственици, със незабавните служби е част от работата ни. Без нея и обществената изолираност е труднопреодолима “, написа омбудсманът до мобилните оператори. Ковачева се аргументира с обстоятелството, че доста институции и огромна част от бизнеса са минали на отдалечена работа, а учениците и студентите - на отдалечено образование.

Омбудсманът обръща внимание, че огромна част от жителите са с фрапантно понижени приходи и без работа и е редно да бъде проявена обществена сензитивност и схващане към проблемите на техните клиенти, изпаднали във краткотрайно финансово усложнение.

„ Известно е, че доставчиците на комунални услуги към този момент удължиха периодите за заплащане на месечните сметки, като жителите получиха увещание, че няма да има спиране на електрическата сила и водата при неплатени сметки. Надявам се споделяте мнението ми, че това с цялостна мощ следва да важи и за телефонните и интернет услугите, поради тяхната специфичност и значимост “, акцентира публичният бранител.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР