Препоръчват ги като начин за отказване от тютюнаНагреваемите и електронните

...
Препоръчват ги като начин за отказване от тютюнаНагреваемите и електронните
Коментари Харесай

Нагреваемите цигари са по-безопасни

Препоръчват ги като метод за отричане от тютюна

Нагреваемите и електронните цигари са по-малко нездравословни от класическите. Около това мнение се сплотиха учени, лекари и представители на държавни органи от целия свят по време на конференцията The E-Cigarette Summit, която се организира в Лондон, и в която взе участие кореспондент на „ Труд “. В Канада, където рекламата на цигари е безусловно неразрешена, здравното министерство е създало обръщение, което фирмите може да употребяват в своите маркетингови тактики – „ заместването на обичайните цигари с електронни понижава риска и вредите за пушачите “, изясни Джеймс Ван Луун, началник на Дирекцията за надзор на тютюна. Електронните и нагреваемите цигари са по-малко нездравословни други възможности на класическите, добави той. При нагряване на цигарите се доближава до температура от 240 градуса по Целзий, за разлика от 950 градуса при изгарянето. В резултат над 95% от нездравословните субстанции и отрови, които вдишват пушачите от стандартните цигари, ги няма при нагреваемите.

В електронните цигари има по-малко токсични химикали от тези в обичайните, сподели и Робърт Уест, професор по здравна логика на психиката в University College London. Според него е добре цигарите изобщо да се откажат, само че не е вярна позицията „ не се знае какъв брой са нездравословни е-цигарите и по тази причина не са целесъобразни “. Ако се съблюдава тази логичност, хиляди ще продължат да пушат класическите цигари, вместо за преминат към по-малко нездравословни артикули. Много лекари предлагат хората да се откажат от цигарите с обичайните способи за това, само че в случай че не съумеят – да преминат към по-малко нездравословни артикули, сподели и Нанси Риготи, проф. по медицина от Харвард.

Нагреваемите тютюневи произведения се одобряват добре на пазари, на които потребителите имат обвързаност към усета на тютюн, а електронните – на пазари, където хората желаят да се откъснат от тютюна, само че да запазят никотина, изясни Джеймс Мърфи, началник на звеното „ Намален риск “ в Бритиш Американ Табако (БАТ). Според него до 2030 година 30% от приходите на компанията ще се генерират от продуктите с евентуално понижен риск. БАТ показа новаторското си устройство glo за нагряване на тютюн в България през предишния месец.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР