Препоръчваме държавите да съгласуват във възможно най-голяма степен допълнителните ограничения

...
Препоръчваме държавите да съгласуват във възможно най-голяма степен допълнителните ограничения
Коментари Харесай

ЕК призовава държавите да съгласуват допълнителните мерки за зелените сертификати

Препоръчваме страните да съгласуват във допустимо най-голяма степен спомагателните ограничавания за пътешестване в Европейски Съюз и националните решения във връзка документите, обявиха представители на комисията, оповестява. Те дадоха отговор на въпроси на конференция, свързани с решението на Франция повече да не признава удостоверенията, в случай че не са за спомагателна доза ваксина.

Говорителите означиха, че съгласно Европейска комисия е редно документите за имунизираните да се признават в продължение на девет месеца от завършването на имунизационния цикъл, когато документите се употребяват за пътешестване сред страни от Европейски Съюз. Препоръчваме пасажерите с коронавирус документ да не бъдат поставяни под спомагателни ограничавания, допълниха те.

Във вторник идната седмица се планува Съветът на Европейски Съюз по общи въпроси да разиска ситуацията с пандемията и общите ограничения. Европейските министри ще беседват за поощряване на имунизирането и за противопоставяне на дезинформацията за имунизациите. Очаква се да бъдат одобрени промени в разпоредбите за пътешестване в Европейски Съюз, ще продължи преоценката на листата с непознати страни, с които границите остават отворени при избрани условия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР