Препоръчвам на финансовия министър да се откаже от тази идея.

...
Препоръчвам на финансовия министър да се откаже от тази идея.
Коментари Харесай

Експертен съвет към Горанов - да се откаже от идеята за акциите за масовата приватизация

Препоръчвам на финансовия министър да се откаже от тази концепция. Така проф. Христина Вучева разяснява концепцията на финансовото министерство да има алтернатива страната да поеме ръководството на акциите от всеобщата приватизация – от хора, които не се интересуват от тези акции.
Според Вучева единствено приватизационните фондове са спечелили от всеобщата приватизация, само че не и хората – те останали единствено с приказките и с боновите книжки.
Вучева изясни пред Българска национална телевизия, че сега има доста хора с по 1-2 акция, за които се води статистика в Централния депозитар. Начисляват се минимални награди от съответното дружество, само че в действителност с цел да схванеш, че имаш дял и изобщо акции, би трябвало да платиш такса за информация и тя ще е по-голяма от дивидента. Полза има единствено при уедряване на акциите, безапелационна е Вучева. Именно такова уедряване има като алтернатива в концепцията на финансовото министерство.
Участието на един финансов пазар на акционер е от изгода за него единствено в случай че разноските му са най-малко съразмерни с приходите. Държавата може да даде достъп до регистъра и да обезпечи връзка с Депозитара, с цел да може хората да си получат дивидента, сподели Вучева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР