Преподавателят във ВТУ Св.Св.Кирил и Методий“ проф. Анчо Калоянов и

...
Преподавателят във ВТУ Св.Св.Кирил и Методий“ проф. Анчо Калоянов и
Коментари Харесай

Проф. Анчо Калоянов и журналистът Мирослав Дечев са носители на наградата „Култура“

Преподавателят във ВТУ „ Св.Св.Кирил и Методий “ проф. Анчо Калоянов и журналистът Мирослав Дечев са тазгодишните носители на премията „ Култура “ на Община Велико Търново.

Призът, който се връчва в навечерието на 24 май, е годишен и се присъжда за високи креативен достижения и изяви. Отличието е в размер на 2500 лева и се дава в две категории – за ярки достижения в региона на изкуството и културата и за дебют.

 ancho-kaloianov Проф. Анчо Калоянов получава премията в категорията за ярки достижения в региона на изкуството и културата и за последната си книга „ Славянската православна цивилизация “. Той е Почетен професор на ВТУ. Миналата година завоюва премията на Министерството на културата за ярки достижения в региона на литературата.

Журналистът Мирослав Дечев заслужи наградата за дебют за книгата си „ 10 година телевизия “, в която той е събрал изявленията с известни и забавни персони. Книгата му е своебразна история на културните събития, случили се в остарялата столица за последното десетилетие, в което той работи в телевизия „ Видеосат “.

И двамата бяха определени с цялостно единогласие от комисията.

Девет бяха общо номинациите в двете категории. Кандидатурите на младия художник Мартин Димитров за дебют и на Владимир Шумелов – за ярки достижения в региона на изкуството и културата отпаднаха при разглеждането, тъй като и двамата са чиновници в Община Велико Търново.

За премията „ Култура “ в категорията „ Ярки достижения “ се конкурираха още поетесата Снежана Иванова, писателят Иван Тодоров, драматургът Любен Босилков, артистът Милен Иванов и танцов състав „ Търновче “.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР