Преподавателката по "Етика" в столичната Гимназия по туризъм Богомилка Николова,

...
Преподавателката по "Етика" в столичната Гимназия по туризъм Богомилка Николова,
Коментари Харесай

Битата от ученик учителка: Той щеше да ме убие

Преподавателката по "Етика " в столичната Гимназия по туризъм Богомилка Николова, която бе нападната и бита от възпитаник, съобщи, че не може да се върне в учебното заведение.

Николова, която е преподавател от 37 години, 35 от които в гимназията по туризъм, към момента в болничен и се възвръща от шока, заяви Нова телевизия.

Бруталната офанзива стана на 20 юни. 17-годишният Марин Цанов влезнал в учителската стая, където в този миг се намирали учители от гимназията, една от които - Богомилка Николова.

Ученикът почнал да се държи нападателно, да крещи и да наскърбява намиращите се в стаята преподаватели, блъскайки мебелите и показвайки неприлични жестове. Малко по-късно Марин се насочил към стоящата наоколо учителка по нравственос, като я изритал в тялото, след което хвърлил стол по нея. Пострадалата преподавателка е получила лека телесна щета, а 17-годишният възпитаник бе арестуван.

„ Аз бях с тил, в един миг чувствам мощен удар и вземам решение, че падат шкафове, а той ме рита с крайник и ме праща на два метра от мястото, където съм. Започна да взима столове, да удря по масите, да крещи нецензурни думи. Вдигна стол, с цел да ме удари с него и единствено, тъй като колежката го мазета от ръцете му, той не ме умъртви. Щеше да ме удари в главата. Извикаха полиция. Извеждайки го от учителската стая той подвигна ръка за нацистки поздрав”, описа битата преподавателка.

Самият Марин е определил себе си като скинхед в обществените мрежи, а приятелите му знаят за това. Знаели и учителите, а дали са споделили на родителите – не е ясно.

Прокуратурата повдигна на ученика две обвинявания – за нанасяне на лека телесна щета и за безчинство, а от гимназията към момента няма наложено наказване.

"Ще се върна в учебно заведение единствено при изискване, че той получи съответното наказване и не е към този момент в това учебно заведение, аз не мога да се върна и да преподавам на възпитаник, който искаше да ме убие ", изясни Николова.

Учителката добавя, че не може да елементарни на десетокласника за стореното.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР