Преподавателите от училището Марджъри Стоунман Дъглас в Паркланд, Флорида са

...
Преподавателите от училището Марджъри Стоунман Дъглас в Паркланд, Флорида са
Коментари Харесай

Учителите на стрелеца от Флорида знаели, че е агресивен

Преподавателите от учебното заведение „ Марджъри Стоунман Дъглас " в Паркланд, Флорида са били авансово предизвестени за агресивното държание на Никълъс Круз, който умъртви 17 души и рани други 14, откакто откри безразборна пукотевица в бившето си учебно заведение, съобщи Би Би Си, цитирайки американски медии.

Според отчетите, Круз съзнателно е задействал пожарната тревога в 14:30 часа локално време, с цел да накара учениците и преподавателите да изоставен класните стаи. Според очевидци стрелецът е носил противогаз, димни гранати и огромно количество боеприпаси.

Ученици описаха пред медиите, че са се скрили под чиновете си и че са барикадирали вратите, откакто са чули изстрели.

Учителка разказа пред WSVN, че се е скрила в килер дружно с 19 възпитаници и че в гимназията е имало образование за сходна обстановка преди шест седмица.

Сизър Фигероа, един от изплашените родители, споделя пред CBS News, че щерка му го е потърсила по телефона, когато стрелбата е почнала, само че той й казал да не му звъни, тъй като стрелецът може да я открие по гласа.

„ Да не можеш да чуеш щерка си цели 20 минути в сходна обстановка е най-големият призрачен сън, това бяха най-дългите 20 минути от живота ми “, сподели Фигероа.  

19-годишният Круз, против който бяха повдигнати 17 обвинявания в преднамерено ликвидиране, се е опитал да се измъкне от мястото на престъплението като е почнал да бяга дружно с изплашените възпитаници, само че служителите на реда са съумели да го разпознават и задържат на няколко километра от учебното заведение.  

Преподавателят по математика Джим Гард съобщи пред „ Маями Хералд “, че учебното ръководство е изпратило имейли на всички преподаватели, с цел да ги предупредят за държанието на Круз.

„ Миналата година ни беше казано, че той не може да влиза в университета с раница на гърба. По това време с него имаше проблеми, споделяха, че е заплашвал студенти и допускам, че са го помолили да напусне кампуса. “, сподели Гард.

От учебното заведение не разкриват повода за изгонването на Круз, само че 17-годишната Виктория Олвера коментира пред „ Асошиейтед прес “, че той е бил отхвърлен от учебно заведение, откакто се е сбил с новия другар на бившето си гадже. Олвера твърди още, че той се е държал зле с някогашната си другарка.

Бившият му съученик Джошуа Харо пък показва, че един път Круз е бил хванат с патрони в раницата си.

„ Не мога да кажа, че бях изненада. Той изглеждаше като някой, който би направил нещо сходно “, сподели Харо.

Други възпитаници споделиха мнението на Харо, като някои от тях даже прибавят, че „ всички са могли да го предскажат “.

Въпреки това, от полицията обявиха, че в никакъв случай не са получавали сигнали за опасност от страна на Никълъс Круз.

„ Възможно е да е имало признаци, само че ние не сме получили предизвестия или телефонни позвънявания за направени закани. “, коментира пред кореспонденти старшият полицейски офицер Робърт Рънси.

Шерифът на окръг Броуърд Скот Израели съобщи пред медиите, че профилите на Круз в обществените мрежи са били „ доста, доста тревожни “.

Два обособени профила в Instagram, които към този момент са изтрити, демонстрират най-различни фотоси на младежът с ножове и огнестрелни оръжия.

През последните няколко месеца Круз е живял с локално семейство. Той бил осиновен, само че и двамата му родители са умряли.  

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп написа в Twitter, че това нахлуване е посочило, че хората би трябвало да споделят своите терзания със съответните органи, когато вижда сходно държание у другите.

„ Толкова доста признаци, че стрелецът от Флорида е душевен неустойчив. Той даже е бил изпъден от учебно заведение за неприятно държание. Неговите съседи и съученици са знаели, че е огромен проблем. Винаги би трябвало да съобщавате за такива случаи на управляващите, още веднъж и още веднъж! “, написа Тръмп. Той разгласи печал за почтените жертви на следващата всеобща пукотевица в Съединени американски щати.

Сенаторът на Флорида Марко Рубио написа в обществените мрежи, че „ задачата на нападението е била да отнети колкото се може повече животи “, само че и че е рано да се разискват промени в законите за владеене на оръжие.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР