Преподавателите от Факултета по журналистика и масова комуникация в Софийския

...
Преподавателите от Факултета по журналистика и масова комуникация в Софийския
Коментари Харесай

Преподаватели възмутени от спорна реклама на телевизията на Алма Матер

Преподавателите от Факултета по публицистика и всеобща връзка в Софийския университет " Свети Климент Охридски " излязоха с отворено писмо във връзка противоречива реклама за наемане на студенти в образователната телевизия на Алма матер.

Видеото с публикация за работа, излъчено през вчерашния ден, провокира обвинявания в сексизъм към създателите на клипа.

В него, седнал на стол с мегафон в ръка, новоизбраният шеф на малкия екран - артистът Башар Рахал, търси претенденти за новата медия в цялата страна. Млада дама по къса пола с усмивка му подава кафе, а той я поглежда одобрително откъм гърба и споделя: " Ето, Цвети към този момент стана известна ".

По този мотив преподавателите от катедра " Радио и телевизия " на ФЖМК обявиха в отворено писмо:

" Ръководим се от убеждението, че публицистиката не е шоупрограма, а обществена гражданска специалност, която има сериозен ангажимент към обществото. Именно университетът е мястото, в което студенти и преподаватели дружно утвърждаваме професионалните стандарти. Убедени сме, че неприятният усет е неприятна реклама . Смущаващ е освен клипът, само че и цялостната липса на бистрота за това кой носи отговорност за него. Ние продължаваме да не знаем кои са членовете на Управителния и Програмния съвет на малкия екран. Не знаем кой и какъв е външният продуцент, който ще се разпорежда с обществената благосъстоятелност на Университета (материална и символна), само че знаем какъв ще е крайният резултат от това. И той не е в интерес на обществото ".

Авторът на сюжета обаче застава напълно зад излъченото видео.

" Дали публицистиката е носене на кафета - не считам, само че на някои места в България може и да е. Това е срамен факт, само че е допустимо да е реалност. Ако има някой, който към момента си е запазил някакво възприятие за комизъм, може да огледа на това като една смешка ", означи Теньо Гогов пред bTV.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР