Преподаватели във Висшето Военноморско училище във Варна се обучават за

...
Преподаватели във Висшето Военноморско училище във Варна се обучават за
Коментари Харесай

Военноморското училище във Варна обучава студенти за справяне с хакерски атаки

Преподаватели във Висшето Военноморско учебно заведение във Варна се образоват за справяне със хакерски офанзиви. Повече вижте в директното включване от Варна.

Обучението по киберсигурност е един от главните цели за Военноморското учебно заведение във Варна. Завършилите ще могат да работят в редиците на Министерството на защитата. Курсантите ще се образоват по компетентност " Кибероперации ", а студентите в компетентност " Киберсигурност ".
Полковник Цонев: Обучението в региона по киберсигурност започва преди две години, когато стартирахме компетентност " Киберсигурност " в магистърската степен и имаме такива студенти, които към този момент са приключили. От тази есен започнахме и разкрихме две специалности, надлежно за курсантите " Кибероперации " и за студенти " Киберсигурност " в бакалавърската степен.
Полковник Цонев изясни, че студентите ще учат за това по какъв начин се прави хакерска офанзива, тъй че да могат да се борят с тях по време на работа. Той съобщи също, че за през днешния ден единствено хакерските офанзиви са над 50 млн., а студентите могат да ги наблюдават в действително време.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР