Преподавател е потърсил помощ от премиера Бойко Борисов за психически

...
Преподавател е потърсил помощ от премиера Бойко Борисов за психически
Коментари Харесай

Преподавател потърсил помощ от Борисов за психически тормоз във ВТУ

Преподавател е потърсил помощ от премиера Бойко Борисов за душевен тормоз на работното място .
Деканът на Педагогическия факултет във Великотърновския университет проф. Венка Кутева е сезирала премиера, просветния министър Красимир Вълчев и парламентарната комисия по обучение за систематичен психологичен тормоз от ректорското управление на висшето учебно заведение, заяви БНР.

Проф. Кутева кандидатства за ректор на Великотърновския университет (ВТУ) на изборите, планувани за 20 май. Тя съобщи, че върху нея и деканите на още три факултета, който я поддържат, от месец се оказва систематичен напън и тормоз. Недоброжелателното отношение е от управлението на университета.

" Връх на това е сигналът до ректора на ВТУ, в който съм оповестена за член на проведена група за осъществяване и прикриване на нарушавания ", сподели проф. Кутева.

По думите й тази заран ректорът проф. Христо Бонджолов ѝ е отправил ултиматум да подаде оставка. В противоположен случай ще бъде уволнена дисциплинарно.

Според проф. Бонжолов има сигнал в прокуратурата за тежки административни нарушавания във факултета с присъединяване на проф. Кутева. " Да се отдръпна, с цел да може да се ревизират обикновено документите. Казах ѝ, че другият вид, който е по-неприятният, е дисциплинарно уволняване ", сподели професорът.

Преподаватели се притесняват, че ректорските избори ще са нелегитимни , тъй като решенията на Академическия съвет за провеждането им, са взети след премахване на цялата студентска квота, което е нарушаване на Закона за висшето обучение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР