Преписката е предоставена на наблюдаващ прокурорВ Специализирана прокуратура постъпиха по

...
Преписката е предоставена на наблюдаващ прокурорВ Специализирана прокуратура постъпиха по
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата получи материалите за Васил Божков

Преписката е предоставена на наблюдаващ прокурор
В Специализирана прокуратура постъпиха по подготвеност от Върховната касационна прокуратура материали от Министерство на вътрешните работи, ДАНС, КПКОНПИ и Национална агенция за приходите, както и медийни изявления, касаещи лицето В.Б. - притеглен в качеството на обвинен по 4 досъдебни производства на СП и един от глобените български жители по световния закон „ Магнитски “. Това оповестиха от пресцентъра на спецпрокуратурата.

От ведомството показват, че материалите са събрани в границите на водена от ВКП инспекция по реда на член 145 от Закона за правосъдната власт по отношение на възложен лист от министър-председателя господин Кирил Петков, сочещ вероятно осъществени закононарушения от общ темперамент от 19 лица, измежду които и В.Б.

Така постъпилата кореспонденция е предоставена на наблюдаващ прокурор, който да реши присъединението на материалите към формирано досега досъдебно произвеждане във връзка с В.Б.

За последващите дейности по предоставените от ВКП материали българската общност ще бъде навреме осведомена. За своите дейности по отношение на обвинения В.Б. Специализирана прокуратура е предоставяла своевременна и оптимално необятна по размер информация. Част от нея се съдържа в следните линкове: https://prb.bg/sp/bg/news/38722-syob-sht-enie-na-specializiranata-prokuratura-2. https://prb.bg/sp/bg/news/39681-syobshtenie-na-specializiranata-prokuratura-2 https://prb.bg/sp/bg/news/57162-spetsializirana-prokuratura-uprazhnyava-pravoto-si-na-otgovor-vav-vrazka-s-never.

С оглед препятстване разпространяването на погрешна или манипулативна информация за дейностите на прокуратурата призоваваме представителите на медиите и българските жители да се осведомяват от достоверни източници, показват още от ведомството.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР