Препис: представители Брайън Фицпатрик и Джош Готхаймър за „Face the Nation“, 1 октомври 2023 г.

...
Следва препис на интервю с представители Брайън Фицпатрик, републиканец от
Коментари Харесай

Следва препис на интервю с представители Брайън Фицпатрик, републиканец от Пенсилвания, и Джош Готхаймър, демократ от Ню Джърси, излъчен в „Face the Nation“ на 1 октомври 2023 г.

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Сега към нас се присъединиха съпредседателите на Групата за решаване на проблеми. Републиканецът от Пенсилвания Брайън Фицпатрик и демократът от Ню Джърси Джош Готхаймър. Хубаво е да сте и двамата с нас и имаме много проблеми, които трябва да разрешите. Искам да започна с това, което току-що научихме в хода на тази програма, а именно, че говорителят Маккарти излезе и сякаш свърза известно движение по границата с желанието си да придвижи законопроект за финансиране на Украйна. След това чухте Линдзи Греъм да казва как това ще стане или той иска това да влезе в Сената. Той го нарече трикрака табуретка. Бихте ли се съгласили с предложението на Греъм?

ПРЕДСТАВИТЕЛ БРАЙЪН ФИТЦПАТРИК: Бих. Мисля, че имаме много предизвикателства. Мисля, че трябва да обърнем внимание на всички тях. Всъщност е в съответствие с рамката за решаване на проблеми, която представихме миналата седмица. То се отнасяше до запазването на нашето правителство отворено. То се отнасяше до Украйна. То се отнася до нашите гранични и изтичащи органи. Разгледахме няколко от тях в продължаващата резолюция, която беше приета, за щастие вчера. Но има останали въпроси, които не са разгледани, като границата и Украйна са две от тях.

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Но предложението за граница, което беше прието, HR 2, за което говори говорителят Маккарти, няма да отиде никъде в Демократическият Сенат.

ПРЕДСТАВИТЕЛ ДЖОШ ГОТХАЙМЪР: Това няма да стигне доникъде. Искам да кажа, но мисля, че от гледна точка на Брайън, трябва да обърнем внимание и на двете и мисля, че е фалшив избор да кажем, че ще направим едното или другото. Но ясно, ние знаем, че можем да издържим следващите 45 дни, за да подкрепим Украйна, за да сме сигурни, че ще се противопоставим на Путин, Китай и Иран, което е критично за нашата национална сигурност и за нашите съюзници. Но също така трябва да сме сигурни, че се справяме и се справяме с предизвикателствата на границата и граничната сигурност и отговаряме на нашите ценности там. Нали?

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Това, което Греъм изложи обаче, не беше просто финансиране за Украйна, то беше - имам предвид почти едногодишно финансиране за Украйна. Можете ли да направите това за 45 дни?

РЕП. ГОТХАЙМЪР: Е, мисля, че не можем да запазим- ние знаем, че можем да преминем през следващите 45 дни, но е въпрос на дни и седмици, а не на месеци и години по отношение на това, което имаме на разположение, за да сме сигурни, че ние- това Украйна има това, от което се нуждае, за да се противопостави на Путин в неговия диктаторски поход. Така че смятам, че трябва да се уверим, че бързо ще внесем законодателство. Знам, че говорителят е отворен към това. Той даде знак, че е отворен към това. Мисля, че това е ключово и- но имаме и други предизвикателства и можем да правим повече от едно нещо наведнъж.

REP. ФИТЦПАТРИК: Мисля, че финансирането на Украйна трябва да бъде за по-дълъг период от време. Трябва да е за една година. Изпраща правилното послание към Украйна. Изпраща правилното послание към Русия. И това е може би, според мен, най-доброто решение в нашата зала да го направим. И езикът на граничната сигурност, само за да знаете, в нашата рамка беше двупартиен законопроект. Това беше законопроектът на Кирстен Синема и Том Тилис в Сената. Аз, Джаред Голдън в Къщата. Това е двустранно решение на границата. Това представлява пресечната точка на това, където двете страни са съгласни.

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: И мислите ли, че можете да накарате говорителя да вземе предвид това?

ПРЕДСТАВИТЕЛ. ФИТЦПАТРИК: Ще работя здраво. Да.

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Вие също чухте днес призива, предложение за напускане, за отстраняване на председателя Маккарти от ръководството. Той казва, че може да оцелее. Може ли?

REP. ФИТЦПАТРИК: Да. За мен това - какво ще бъде поставено на пода беше избор. Ще възнаграждаваме ли двупартийни законопроекти, които са поставени на пода, или ще ги наказваме? Това е избор. Заменете името на Кевин Маккарти с името на Хаким Джефрис или някой друг. Ако ситуацията беше обърната и екипът се опита да направи същото с Хаким Джефрис, ако той стане говорител в даден момент, мога да ви кажа какво бих направил при първото и 100-то гласуване. Бих гласувал за внасянето му. Защото не мисля, че това изпраща правилното послание. Мисля... Мисля, че това, което трябва да направим, е да насърчим двупартийността и да насърчим двупартийните решения да бъдат представени на пода. Това ни трябва. И да направим обратното наистина би възнаградило тази марка Hatfield срещу McCoy – марка политика, която унищожава нацията ни.

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Гец казва, че ще продължи да идва, и може ли? Той се нуждае - само един глас е необходим за предложението за освобождаване.

ПРЕДСТАВИТЕЛ. ФИТЦПАТРИК: И това може да изисква промяна в пакета с правила. Искам да кажа, че това не може да бъде траекторията за остатъка от Конгреса.

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Да спрем един човек от--

РЕП. ФИТЦПАТРИК: -- Правилно. Това беше така – имайте предвид –

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Така говорителят Маккарти стигна до лидерството. Това беше едно от обещанията, които даде--

REP. ФИТЦПАТРИК: Това беше... това беше добре... това беше една от промените, които бяха направени, но ни бяха дадени уверения, че... това никога няма да бъде използвано. Въпрос на принцип беше да остане на едно място. Така че не можете да го имате и в двете посоки. И мога - повече от 90% от американската общественост не иска да гласуваме за предложение за напускане всеки ден до края на мандата.

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Ще получи ли той демократите--< /p>

РЕП. ГОТХАЙМЪР: Звучеше сякаш Брайън беше отворен към Хаким там, не знам.

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Но дали демократите ще се присъединят към Гетц? Знаеш ли, той трябва да получи 218 гласа.

ПРЕДСТАВИТЕЛ. ГОТХАЙМЪР: Начинът, по който гледам на това, вие имате гражданска война, която бушува в републиканското събрание. И както е било от самото начало, нали? С екстремисти, които се опитват да отнемат здравия разум и продължават да го правят отново и отново. И така ще оставя това на Брайън, нали знаете, това е тяхното събрание и аз съм от Джърси, ние не се забъркваме със семействата на други хора. И така ще го оставя на тях. Но... ще ви кажа към какво сме много отворени от политически фронт. Продължаваме да правим това, както видяхте вчера, както видяхме с тавана на дълга, когато- ако на масата има двупартийни идеи, ние винаги ще бъдем на тази маса и ще преговаряме добросъвестно. Това е, което прави фракцията на решаващите проблеми. Ето как свършихме вчера. нали Ако си спомняте, така се случи вчера. Имахте всеки демократ плюс един помощник за 91 републиканци, които загубиха. Всички се събрахме за доброто на страната, за да спрем спирането на правителството и да сме сигурни, че помагаме на хората и семействата. Това са неща, за които не трябва да седим на една маса и да преговаряме добросъвестно. И ще продължим да правим това.

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Републиканците показаха, че не могат да управляват сами. Честно?

РЕП. ГОТХАЙМЪР: Виждал съм единствения начин, по който тези неща се правят с демократите. нали И така – и двупартийно управление и това е добре за страната. Хората искат да поставим страната над купона.

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Така че можете ли да кажете, че няма да се върнем на същото място на 17 ноември и да говорим за възможно спиране на работата на правителството?

REP. ФИТЦПАТРИК: Е, ние сме двама от 435, така че не сме в състояние да направим тази прогноза. Това, което можем да кажем, както казахме миналата неделя, в шоуто, че аз и Джош се появихме заедно. Ще направим всичко необходимо, за да запазим правителството отворено. Ние направихме това обещание. Бяхме готови да предприемем драстични действия вчера, ако това не беше казано. Ние ще направим –

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Какво имате предвид?

ПРЕДСТАВИТЕЛ. ФИТЦПАТРИК: Ами, има редица механизми, чрез които бихме могли да принудим гласуване за нашето двупартийно решение. Има варианти да го направим. Готови сме да го направим. За щастие - това е едно от многото. За щастие, не трябваше да ходим там, но ще направим каквото е необходимо, за да се уверим, че светлините в правителството на Съединените щати със сигурност светят.

REP. ГОТХАЙМЪР: Ще работим около – мисля, че въпросът е, че ще работим денонощно през следващите 45 дни, но този цикъл на лудост трябва да спре и това е, в което Брайън и аз вярваме. нали Имаме нужда от дългосрочни решения. Не можем да продължаваме да правим това и да си губим времето. Имаме реални предизвикателства в страната.

РЕП. ФИТЦПАТРИК: И това включва и тавана на дълга. Това- ние не можем да бъдем постоянно на- на- на единадесетия час на ръба на удара–

REP. ГОТХАЙМЕР: Ето защо ние стоим зад тази сделка. Знаеш ли?

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Това дори не е таванът на дълга. FAA нямаше да получи разрешение. Не сте приели в закон законопроект за отбраната. Това са най-основните неща –

REP. ГОТХАЙМЕР: Но екстремистите - видяхте как стигнахме до тук. Тези ултрадесни екстремисти продължават да се борят срещу разумността и здравия разум. Те отказват да гласуват за дълга - за законопроекта за отбраната, нали? Много пъти. Те продължаваха да се опитват да го свалят. И това е смисълът. Ето защо имате нужда от двупартийни решения точно сега в този Конгрес. Това е единственият начин, по който ще можем да управляваме.

REP. ФИТЦПАТРИК: Екстремистите са проблемът в тази страна. Решението са двупартийните умерени. Това е, в което вярваме.

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: И вие имате предложение да направите всичко това–

ПРЕДСТАВИТЕЛ. ФИТЦПАТРИК: Сто процента.

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: – след 45 дни?

ПРЕДСТАВИТЕЛ. ФИТЦПАТРИК: Внесохме... представихме нашия законопроект миналия петък. Това е единственият двупартиен законопроект. Това е равнопоставено, съ-спонсорите демократ, републиканец, представляват къде е пресечната точка на Съединените американски щати и това е, което нашата страна иска. Те искат да подхождаме към правителството по същия начин, по който подхождаме към личните си взаимоотношения.

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Но след това чухте, искам да кажа, тъй като говорихме за със сенатор Греъм, искам да кажа, попитах го относно Доналд Тръмп, той- той все още няма да излезе и да подкрепи помощта за Украйна. Имате други кандидати за президент, които се колебаят за –

REP. ГОТХАЙМЕР: Той призова правителството да спре. Президентът Тръмп.

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Да. Така че, ако хората управляват според проучванията на популярността, а не според мандата, който смятате, че имате, как решавате това? Искам да кажа, че тези 21 републиканци няма да напуснат Конгреса.

(CROSSTALK)

РЕП. ФИТЦПАТРИК: Мога да ви кажа, огромното... Мога да ви кажа, огромното мнозинство от американците подкрепят подхода, който ние с Джош възприемаме. Подхождате към правителството по същия начин, по който подхождате към личните си взаимоотношения, не позволявате идеалното да бъде враг на доброто. Взимате 80% от нещо, вместо 100% от нищо. Идваш в центъра, изграждаш консенсус, вървиш напред. Ето как всички ние управляваме живота си. Това е това силно, шумно ресни, Hatfield срещу McCoy sabre rattlers, което привлича цялото внимание, но това не е мястото, където повечето американци са. Ето защо Джош е атакуван отляво и отдясно всеки ден.

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Мислите ли, че говорителят Маккарти научи урока, който вие взехте?

ПР. ФИТЦПАТРИК: Сто процента, мисля, че да, искам да кажа, че вчера беше Указание А и се надявам... надявам се, че това е преломната точка.

РЕП. ГОТХАЙМЕР: Когато имате мнозинство от пет места, това е всичко, което те имат. Единственият начин да свършим нещата за страната е като работим заедно. Това е единственият начин, както виждаме.

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Добре, господа, благодаря ви. Ще се върнем след малко.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР