Препаратите и продуктите, съдържащи витамин D, най-често представляват интерес за

...
Препаратите и продуктите, съдържащи витамин D, най-често представляват интерес за
Коментари Харесай

Значението на витамин D в човешкия организъм-Къде се съдържа и защо е необходим

Препаратите и продуктите, съдържащи витамин D, най-често съставляват интерес за младите майки, защото неналичието на този витамин може да докара до рахит при деца, от бебета до по-големи деца. Като цяло този витамин е не по-малко значим за възрастен, без значение от пола. Такъв дефицит е изключително видим при тъмно време през есента и пролетта, когато небето е непрекъснато затъмнено от облаци.

Защо тялото се нуждае от витамин D, по какъв начин може да се прояви дефицитът му и какви храни съдържат най-вече този витамин?

Ролята на витамин D за живота на човешкото тяло

Всяка постройка почива на пиедестал. Колкото по-здрава е основата – толкоз по-дълго някоя постройка и конструкция ще стоят бездействащи. За човешкото тяло самата основа е скелетът, върху който са прикрепени костите и мускулите. Така че, витамин D играе значима роля за поддържането на здрави кости и мускули, също по този начин подкрепя действието на имунната и нервната система.

По-възрастните хора с положителни равнища на витамин D в кръвта са по-склонни да водят деен метод на живот, в сравнение с хората, които имат недостиг на този витамин, а последните са по-склонни към рухвания. Известно е даже, че естествените равнища на витамин D понижават риска от развиване на рак, изключително рак на дебелото черво и гърдата.

Витамин D е виновен за поддържането на имунната система, той взаимодейства непосредствено с клетките, виновни за битката с инфекциите, вирусите и бактериите, които могат да причинят заболяване. Настинки като грип, бронхит, пневмония също могат да демонстрират резултатите на дефицит на витамин D.

Постоянно се чувствате изтощени

Учените са разкрили връзка сред недостига на витамин D и умората при младите дами. Ако в организма няма задоволително витамин, тогава по-малко от 21-29 нг / мл е в кръвта. Жените по-често се оплакват от отмалялост от тези с равнище на витамин D над 30 ng / ml. При банкет на съответното лекарство с витамин умората беше изцяло отстранена.

Болки в костите и гърба

Един от главните признаци, които демонстрират липса на витамин D в тялото, са честите болки в гърба, долната част на гърба, краката, ребрата и ставите.

меланхолия

В резултат на някои изследвания беше видяно, че добавките с витамин D оказват помощ за превъзмогване на сезонната меланхолия при възрастни хора, която се демонстрира в студения сезон.

Бавно зарастване на рани

Ако раните лекуват постепенно вследствие на пострадване или в следоперативния интервал, това може да е и един от признаците на липса на витамин D.

Косопад

Косопадът постоянно е обвързван със стрес. Но има и друга причина за това събитие: може да е липса на хранителни субстанции, в това число липса на витамин D, което може да докара до загуба на коса при дамите и даже до автоимунно заболяване „ плешивост “.

Мускулна болежка

Ниските равнища на витамин D в кръвта постоянно предизвикват мускулна болежка. Това се дължи на взаимоотношението сред витамин D и нервните кафези, виновни за болката.

Прекалена цялост

Проучванията демонстрират, че дамите с по-високи равнища на витамин D в кръвта си е по-малко евентуално да наддават на тегло, когато са на диета. Жените, които имат ниско наличие на витамин D, в противен случай, наддават наднормено тегло.

Витамин D: коства ли си да купувате медикаменти в аптеката?

Ако сте дейни в хубаво време и не се оплаквате от здравето си, получавайки уравновесена диета, тогава несъмнено не се нуждаете от спомагателни препарати от витамин D и не трябва да търсите медикаменти, съдържащи този витамин в аптеките.

Инфо:витамини
Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР