Препаратът Ивермектин много рядко се използва при хора, и то

...
Препаратът Ивермектин много рядко се използва при хора, и то
Коментари Харесай

Препаратът Ивермектин - с много странични ефекти, трябвало да се забрани

Препаратът " Ивермектин " доста рядко се употребява при хора, и то при избрани положения, тъй като има много странични резултати. Това съобщи пред Bulgaria ON AIR микробиологът Сергей Иванов.

Припомняме, преди дни стана ясно, че български екип е напът да открие лекарство против ковид на основата точно на този медикамент, откакто през май е стартирало проучване на лекуването с " Ивермектин ", в което вземат участие 30 пациенти.

Иванов изясни, че този препарат не за първи път се изпитва за антивирусно деяние. Досега обаче нито едно от тестванията му не е било сполучливо.

Мкробиологът разясни, че в България няма процедура за използването му, защото се употребява за екзотични болести, които не са типични за Европа.
 Български екип напът да открие лекарство против ковид
Български екип напът да открие лекарство против ковид

Тече проучване на лекуване с медикамента Ивермектин

Той уточни, че през април в Австралия са били направени проби за вирусоцидно деяние. По негови думи това са стартови проби при изпитване на медикаменти. Микробиологът изясни, че по-късно се продължава с опити върху животни - стадий, който сега липсва, и едвам по-късно се пристъпва към опити с хора.

В България нито можем да повторим това, което австралийците са създали, нито имаме стадий с животни, съобщи Иванов.

Според него сходни изпитвания се вършат с повече от 1000 души и такова с 30 пациенти, каквото се прави у нас, не би могло да покаже нищо.

" Никой рационален откривател няма да мине към тестване с хиляди хора в случай, че няма резултати от опити с животни. Именно по тази причина никой не е почнал съществено изпитване на този препарат ", изясни микробиологът.

Той уточни, че ветеринарните лекари не са изключително удовлетворени от препарата и предизвести, че използването на " Ивермектин " при хора в тежки положения би било рисково.

" Бих призовал най-малко краткотрайно да бъде наложена възбрана за това лекарство, тъй като може да има хора, които да го закупят, приложат и да се получи нещо неприятно. Няма смисъл да плашим хората, просто не го използвайте ", съобщи Иванов.

Той добави, че при лекуване на животни с препарата има карантинен интервал, в който не би трябвало да се използват артикули от тях.
 Българите се презапасяват с лекарство против краста по животните
Българите се презапасяват с лекарство против краста по животните

Ветеринари предизвестяват, че медикаментът е рисков и не се употребява от хора
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР