Препълнените трибуни на стадион Българска армия в неделя несъмнено ще

...
Препълнените трибуни на стадион Българска армия в неделя несъмнено ще
Коментари Харесай

Ад чака Делев и Десподов на Армията

Препълнените трибуни на стадион " Българска войска " в неделя безспорно ще окажат мощна поддръжка на футболистите на ЦСКА в борбата с Лудогорец.

Освен да надъхват своите обаче почитателите ще създадат всичко допустимо да трансфорат 90-те минути в Борисовата градина в същински пъкъл за футболистите на противника. И по-специално за някои, които в предишното са получавали мощната обич на алена България.

Сега обаче обстановката е радикално друга. Става дума за трикратният футболист номер 1 на България Кирил Десподов и Спас Делев, който ще гостува на " Армията " с пети друг клуб в своята кариера. За първи път обаче той ще бъде посрещнат извънредно враждебно, като в предходните случаи даже бе поздравяван от домакинската аудитория.

Но предвид на връзките по оста ЦСКА - Лудогорец алените последователи дефинират всяко прекосяване на някогашен техен състезател в Разград като изменничество. И в случай че до скоро имаше предпоставки главната порция груби викания да бъде фокусирана към Десподов, едно 8-секундно клипче на бързака от село Ключ отпреди няколко дни му навлече гнева на армейските почитатели. След успеха на Лудогорец с 1:0 над Локомотив София в предишния кръг Делев записа малко видеообръщение, с което благодари на последователите на орлите за поддръжката.
 Спас Делев се закани: Само Лудогорец! В идващия мач отиваме да мачкаме
Спас Делев се закани: Само Лудогорец! В идващия мач отиваме да мачкаме

Националът на Лудогорец Спас Делев се закани на някогашния си тим ЦСКА

" Следващия мач отиваме да мачкаме, единствено Лудогорец ", сподели националът. И сигурно екзалтираните трибуни на " Армията " ще " поздравят " Спас за неговата закана.

Много забавно е, че Делев бе в противниковия тим и в предходния случай, когато стадионът бе цялостен в домашен мач на ЦСКА. Това бе полуфиналът-реванш за купата на България с Берое в историческия сезон на армейците във В група. След успеха с 2:0 като посетител в Стара Загора 16 000 фенове отидоха да поддържат състава на Христо Янев против Делев и компания. Страхотната атмосфера оказа помощ за нов триумф с 2:0 и класиране за финала, където бе надигран Монтана.

7 години по-късно Спас още веднъж ще гостува на претъпкана " Армията " в мач, в който успеха е непременно. Той има общо 8 визити на стадиона на ЦСКА, като няма триумф в постоянното време, само че си е тръгвал като победител след осъществяване на дузпи. Това се случва при първото му стъпване в Борисовата градина на 4 март 2009, когато е едвам 19-годишен.

В 1/4-финал за купата точно Делев изравнява за орлетата откакто Маркиньос е разкрил резултата и след дузпи армейците са отстранени от конкуренцията. В този мач ЦСКА харесва Делев и през лятото той облича червената фланелка. Нисичкият бързак има два интервала в клуба сред 2009 и 2013 година, като отбелязва основни попадения в плейофа за влизане в групите на Лига Европа против Динамо Москва (2:1 през 2009 г.) и финала за купата против Славия (1:0 през 2011 г.).

В следствие кариерата на Делев минава през няколко задгранични отбора, както и родните Локо Пд, Берое и Арда. С всеки от тях той е гостувал на " Армията ", само че без да успее да завоюва. Има и още един гол - при равенството 1:1 сред ЦСКА и Локомотив Пловдив в последния кръг на сезон 2013/14.

И до момента в който прекосяването на Делев в Разград бе признато относително умерено от алените почитатели, " националната обич " се изля върху Кирил Десподов още минути, откакто парафира с Лудогорец при започване на 2021 година Тръгналият да гради сполучлива кариера в чужбина обещаващ гений се завърна у нас едвам две години, откакто бе продаден от ЦСКА на Каляри и отиде при главния съперник на армейците, който на няколко пъти в миналото бе осмивал.

На Кирил бе комплициран печатът " изменник " и от любим той се трансформира във зложелател на алените почитатели, които му демонстрират какво мислят за решението му във всеки мач сред двата отбора.

" Вижте, сега съм футболист на Лудогорец, играя за тима, пазя достойнството на този клуб. Изкараха доста пари от мен в ЦСКА. Професионалист съм. Ако аз съм им казуса в живота, ок, одобрявам го, да крещят и да викат против мен ", съобщи Десподов след финала за суперкупата през 2021 година, когато даде 4 асистенции за успеха с 4:0 на " Васил Левски ".

Футболист №1 на България за 2018, 2021 и 2022 година също няма триумф на " Армията " с неприятелски тим - играл е два пъти с Литекс и три с Лудогорец. Първият от упоменатите три дуела с разградчани се игра при закрити порти поради пандемията от ковид, а в другите два нямаше задоволително предпоставки трибуните да се изпълнят, като Десподов усети единствено част от явната ненавист, която алена България изпитва към него. В неделя обаче той ще се сблъска с цялата тежест на присъдата, която почитателите на ЦСКА му постановиха още при започване на 2021-а.

Мощни и нецензурни викания ще ехтят както по адрес на Десподов, по този начин на Делев, което ще е огромен тест за силата на тяхната душeвност и характера, който имат.
 Спас Делев: Работи се прелестно с Петев, би трябвало да се учим от него
Спас Делев: Работи се прелестно с Петев, би трябвало да се учим от него

Нападателят се разписа на два пъти при успеха на Лудогорец с 3:1 против Хебър

В аления пъкъл още веднъж можеше да попадне и Антон Недялков, само че той е контузен и ще пропусне срещата. Интересно е какво ще е отношението на алените последователи към Тодор Неделев, който единствено преди два месеца те приветстваха с фланелката на Ботев Пловдив. Твърде евентуално е пловдивчанинът да се запознае с мнението на почитателите за няколкото отхвърли към ЦСКА през годините и признатото предложение на Лудогорец.

Но главната " обич " ще е ориентирана към Десподов и Делев, а задачата ще е те и този път да си тръгнат от " Армията " без да победят.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР