Преориентирането на китайските потребители към местните брандове е най-съществено в

...
Преориентирането на китайските потребители към местните брандове е най-съществено в
Коментари Харесай

Чуждите компании губят дял на пазара на бързооборотни стоки в Китай

Преориентирането на китайските консуматори към локалните марки е най-съществено в пазарните сегменти, които обичайно са доминирани от задгранични производители.

© Jason Lee Още по тематиката
Amazon може да вкара нови артикули в Whole Foods

Компанията няма да автоматизира изцяло веригата магазини
20 юни 2017
Amazon може да навлезе на европейския авто пазар

Информациите за новия състезател на онлайн пазара тормозят одобрените имена във Англия и Германия
14 юни 2017
Световният рандеман на въглища с рекорден спад

Потреблението им е намаляло на всички континенти с изключение на Африка
14 юни 2017
Крахът на един бизнес модел

Китайският софтуерен колос Xiaomi е изправен пред избора дали напълно да промени фирмената си политика, или да изгуби пазара си
5 май 2017

Делът на интернационалните компании на пазара на артикули, които се употребяват в всекидневието, непрекъснато понижава за сметка на този на локалните производители. Причината са по-бързите темпове на развиване на локалните компании, оповестява Financial Times.

" Премиумизацията " е в основата

Според широкомащабно изследване, оповестено от Bain and Cantar Worldpanel, възходящите приходи в Китай обезпечават на от ден на ден консуматори опцията и желанието да закупуват по-качествени артикули в всекидневието си. Това преориентиране на потребителите към премиум продуктите, известно като " премиумизация ", обгръща от ден на ден пазарни сегменти. От леките коли до трипластовата тоалетна хартия - наклонността е най-често изразена на пазара на бързооборотни артикули.

Изследвайки ежедневните покупки на над 40 хиляди семейства, анализаторите, участващи в изследването, изясняват, че оцеляването на марките на пазара е според от способността им да се приспособят към премиумизацията.

8% е растежът на локалните марки

Докато китайският пазар на бързооборотни артикули е повишен с 3% през 2016 година, достигайки 190 милиарда $, продажбите на локалните производители са нарастнали с близо 8%, което е доста повече от растежа в продажбите на интернационалните компании от едвам 1.5%.

Преориентирането на китайските консуматори към локалните марки е най-съществено в пазарните сегменти, които обичайно са доминирани от задгранични производители. Типичен образец е козметичният пазар, където 9 от 10-те водещи компании са задгранични. Реализацията на китайските компании обаче е все по-успешна. Seeyoung зае първото място по продажби на артикули за грижа за кожата, надминавайки по продажби L`Oréal, с помощта на шампоаните без силикон на локалния производител. Сред сполучливо представителите се са и производителите на натурални сокове Huiyuan и Nongfu, които сложиха PepsiCo. на назад във времето.

Гледните точки

Джейсън У и Бруно Лейнс, сътрудник на Bain от Шанхай, изясняват загубата на пазарен дял от интернационалните компании с неспособността им да се приспособят към два аспекта на премиумизацията. От една страна, съгласно У китайските компании доста по-бързо и дейно включват в тактиките си възходящото значение на електронната търговия, осигурявайки достъп на доста от по-малките китайски производители до повече консуматори. От друга страна, Лейнс счита, че нововъведенията са основен фактор при определянето на пазарното съответствие, който липсва на интернационалните компании.

Според Шон Рейн от China Market Research Group увеличението на пазарния дял на локалните компании за сметка на интернационалните се дължи на обстоятелството, че доста задгранични компании към момента не осъзнават готовността на потребителя да заплати повече за един артикул. Този резултат на премиумизацията е повода някои артикули на марки като Nestle и Unilever, които са ориентирани към междинния клас, последователно да правят отстъпка пред пазарните си съперници.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР