Преобладаващата част от американците посочват, че все още не са

...
Преобладаващата част от американците посочват, че все още не са
Коментари Харесай

Повечето американци не са готови финансово за пенсия

Преобладаващата част от американците показват, че към момента не са подготвени финансово да излязат в пенсия. Според 44% от жителите на страната техните пенсионни спестявания не са в положително положение по отношение на 36%, които споделят, че нямат проблем. Това демонстрират данни от шестото годишно изследване на стопанската система на семействата на Борда на Федералния запас, оповестява Bloomberg, представен от Инвестор.

Останалата част от жителите споделят, че към момента не са сигурни за проектите си.

Макар че една трета от допитаните жители отвън пенсия показват, че спестяванията им са каквито желаят, то една четвърт от хората въобще нямат спестявания или пенсия.

Липсата на заделени средства разумно е по-отчетлива измежду по-младите и последователно изчезва с възрастта. Въпреки това въпреки всичко 13% от хората на възраст над 60 години нямат никакви спестявания. Дори и измежду тези, които разполагат с някакви средства, постоянно се среща липса на финансови знания, като част от хората се усещат неловко да взимат финансови решения.

На този декор близо 25% от пенсионерите са били принудени да се пенсионират поради липса на работа, като все по-голям % от допитаните показват и влошеното си здраве като причина. Близо четирима от всеки десетима американци имат спомагателни спестявания отвън пенсионната си сметка. Над 30% от жителите финансират разнообразни типове самостоятелна пенсионна сметка, а малко над 20% от тях имат проект за избрана от шеф пенсия. На приходи от недвижимо имущество ще разчитат 14% от бъдещите пенсионери, а един от всеки 14 души се надява на средства от благосъстоятелност върху бизнес.

В същото време налице е една наклонност, която помрачава упованията за удобни старини, а точно това, че шестима от всеки десетима души със самоуправлявани пенсионни сметки, на които им следва пенсия в даден миг, имат малко или никакво успокоение при ръководството на своите вложения.

Близо половината от пенсионерите в Съединени американски щати през 2018 година са се отдръпнали от дейна работа, преди да навършат 62-годишна възраст. В същото време една четвърт са се пенсионирали сред 62- и 64-годишна възраст.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР