Преносими компютри и таблети ще бъдат купени на деца, настанени

...
Преносими компютри и таблети ще бъдат купени на деца, настанени
Коментари Харесай

Социалното министерство купува компютри на деца от институции

Преносими компютри и таблети ще бъдат купени на деца, настанени в обществени услуги и профилирани институции, по нова стратегия на Министерството на труда и обществената политика. Това оповестиха от ведомството в понеделник. С устройствата учениците от I до XII клас ще могат да се включат в отдалечена форма на образование.

От през днешния ден до 15 юли 2020 година общините-доставчици на услуги може да аплайват по програмата, чийто бюджет е 1 млн. лева Освен преносими компютри и таблети, може да се закупуват компютърни конфигурации, рутери, принтери или други мултифункционални устройства, както и да се получават средства за възнаграждение на интернет в постройките до края на календарната година. Документите се подават във Фонд " Социална протекция ", като повече информация за кандидатстването може да се откри на: https://www.mlsp.government.bg/dokumenti-1

Очакванията са благодарение на закупените механически средства децата да не изостават с образователния материал и да усилят възможностите си за реализация на пазара на труда. През тази седмица ще бъдат раздадени 157 таблета, закупени с дарения от персонални средства на учени от Българска академия на науките. Те са предопределени за децата от Центровете за настаняване от фамилен вид в областите Видин, Враца и Монтана.

През предишния месец частен донор даде на Агенцията за обществено подкрепяне още 104 таблета, които отидоха при настанените в институции в Кюстендил, Севлиево, Габрово, Ловеч, Дупница и Смолян.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР