Пренесохме дебата около случая „Скрипал” в полето на русофили и

...
Пренесохме дебата около случая „Скрипал” в полето на русофили и
Коментари Харесай

Бриго Аспарухов: Не знаем кой извърши Скрипал, но Русия е виновна...

Пренесохме дебата към случая „ Скрипал” в полето на русофили и русофоби. Това ни е остаряла уязвимост, вместо да забележим обстоятелствата в очите и кой има интерес от това. Това сподели в утринния блок на bTV някогашният шеф на Националната разследваща работа ген. Бриго Аспарухов.

По думите му привикването в София за съвещания на посланика ни в Москва е допустимо най-мекият ход. Според него вярно България се пробва да води уравновесена политика и да не подхваща остри ходове.

„ Този драматичен случай послужи всички страни да извлекат това, което ги интересува. Русия зае твърда позиция, европейските страни учудващо, без доказателства, повярваха на Великобритания”, разяснява той.

„ Не се знае кой го е направил, не се знае кой го е поръчал, само че Русия е виновна”, заключи обстановката Бриго Аспарухов. По думите му тайните доказателства постоянно са доста съмнителни.

„ Истината в никакъв случай няма да бъде казана, тъй като каже ли се истината, всички отново ще изгубят. Представете си, че излезе някаква напълно простичка история. Какъв ход ще предприеме Европейски Съюз и всички страни, които изгониха съветски дипломати? Ще ги върнат назад ли, или Русия ще върне назад техните”, попита Аспарухов.

„ Ако избухне Трета международна война, няма да разберем, просто ще станем жертва на една унищожителна война”, добави той.

„ Шпионажът в никакъв случай не може да бъде изчистен, той е безконечен и ще бъде безконечен. Работи когато и да е, той е най-силното оръжие в ръцете на една държава”, съобщи още някогашният шеф на разследващата работа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР