Пренебрегването на тези знаци води до сериозен ремонтПроблемът с двигателя

...
Пренебрегването на тези знаци води до сериозен ремонтПроблемът с двигателя
Коментари Харесай

Седем признака, че двигателят ви има проблеми

Пренебрегването на тези знаци води до сериозен ремонт

Проблемът с мотора е призрачен сън за всеки притежател на автомобил, защото той води до сериозен и постоянно нескончаем ремонт, който надлежно коства скъпо. Това може да бъде избегнато, в случай че водачът по-често се „ вслушва ” в своята кола.

Силовите елементи, с които са оборудвани новите коли, най-често изкарват без проблеми сред 150 000 и 250 00 км. Разбира се, в случай че се обслужват вярно и в точния момент. След този пробег съставените елементи на мотора стартират да излизат от строя, като карат притежателя да избира сред ремонт или продажба на колата.

Този удар по джоба може да бъде омекотен от актуалната диагностика, която ще открие казуса. Как обаче самият лидер да разбере, че моторът му стартира да издиша? Ето 7 признака, при чието разкриване би трябвало да бъдете нащрек.

Плах старт

Първият обезпокоителен звънец, сигнализиращ за проблеми, е плахият старт. Трудното събуждане на мотора може да се дължи на ниска компресия в цилиндрите, щета на пружините на клапаните, пукнатини в главата на цилиндрите, изхабяване на буталните пръстени. Затова и незабавно би трябвало да се направи диагностика, защото забавянето може да е съдбовно.

Неравномерна работа

В процеса на употреба колите остарявят, като това се отнася и за съставените елементи на мотора. Ако той стартира да прекъсва при работа на празни обороти, очевидно има някакъв проблем. Проблеми могат да се появят и по време на придвижване, когато моторът не работи отмерено и меко. 

По-слабо ускоряване

Свикнали сте, автомобилът ви да форсира по един метод, само че последователно той стартира да губи мощ. Причините за това могат да бъдат проблем в цилиндрите и буталата (намаляване на компресията). Неприятен миг, само че изцяло натурален, защото безконечни неща няма. Така че, в случай че усетите внезапна загуба на мощ, побързайте към сервиза.

Повишен разход

Колкото автомобилът е по-стар, толкоз по-често би трябвало да се ревизира равнището на маслото в мотора. Често нарастването на разхода на смазочния материал се дължи на изхабяване на някои от главните съставни елементи на мотора. Следете и за това какъв брой гориво харчи автомобилът ви. Ако разходът скочи внезапно, прекомерно евентуално е да има проблем – да вземем за пример, с клапаните.

Прегряване

Прегрявянето на мотора е очевиден симптом за това, че би трябвало да зарежете това, което вършиме и да посетите сервиза. Понякога причина за повишение на температурите не е нередовност в системата за изстудяване, а изхабяване на уплътнението на главата на блока на цилиндрите.

Проблем със свещите

Хубаво е деликатно да се следи и за положението на свещите на мотора, защото те също могат да подскажат за съществуването на проблем. В частност, гледайте за нагар – колкото той е по-голям, толкоз по-близо е краят на мотора.

Гледай и слушай

Тези признаци евентуално са добре известни на всички притежатели на коли, само че е хубаво да бъдат припомнени. Неестествените шумове на мотора, както и гъстият пушек от ауспуха не са обикновено нещо. И в случай че аргументите за тях не бъдат отстранени на време, сигурно ще се стигне до скъпоструващ ремонт на елемента.
 

automedia.investor.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР