Пренастройването на организма от зима към пролет може да провокира

...
Пренастройването на организма от зима към пролет може да провокира
Коментари Харесай

Пролетната умора може да се лекува със слънце и минерали

Пренастройването на организма от зима към пролет може да предизвика главоболие, мигрена или меланхолия - обединени в термина " пролетна отмалялост ". Тя се ускорява и в дните след смяната на часовото време, което се прави в края на март. Можем ли да я излъжем просто с хубава храна и повече въодушевление или няма по какъв начин да я преборим без релаксираща СПА отмора. Вижте в репортажа на Карина Караньотова

В началото на пролетта зимното хранене към този момент дава отражение и имаме недостиг на скъпи витамини и минерали, настрана в този момент не е сезон за почивки и множеството хора усещат хронична отмалялост, а съгласно психиатрите депресиите също се изострят напролет. Затова не е изключено в тези дни да усетите повече унесеност и незаинтересованост.

Ако сте в положително психологично здраве, не би трябвало пролетта да не ви се отрази отрицателно, допустимо е даже да почувствате музи. Най-сигурните способи да се предпазите от стресовата меланхолия си остават повече слънце или отмора от напрежението отвън града.
Проф. Иван Миланов, невролог: Това е безусловно несъмнено, че човек, когато е на СПА и на отмора - няма отмалялост, няма меланхолия, само че няма по какъв начин. Но в случай че задоволително дълго време наблюдаваш девойките с късите поли по улиците, аз мисля, че това е задоволително да ти се увеличи серотонинът и норадреналинът.
Ако в действителност ви е невероятно по натурален метод да си набавите допамин, серотонион, ендрофини и окситоцин, съгласно проф Миланов, не е толкоз неприятна концепция да се прибегнете и до антидепресанти.
Проф. Иван Миланов, невролог: Те не са толкоз страшни, колкото доста хора си и показват. В общи линии покачват равнището на серотонина и норадреналина, само че пристрастяване има към вещества, които като ги изпиеш, нещо ти се трансформира. Така наречени транквилизатори, бензодиазепини, към тях има пристрастяване. Те по тази причина са на зелена рецепта.
Смяната на часовото време от зимно на лятно в допълнение натоварва хората по тази причина проф. Миланов е удовлетворен, че следва премахването му.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР