Пренастройка на декодерите за цифрова ефирна телевизия ще се наложи

...
Пренастройка на декодерите за цифрова ефирна телевизия ще се наложи
Коментари Харесай

Ще се наложи ли да се пренастройва цифровата телевизия?

Пренастройка на декодерите за цифрова ефирна телевизия ще се наложи следващата година, в случай че бъде утвърден Националният проект за систематизиране на радиочестотния набор в обхвати 700 MHz, 23 GHz и 26 GHz.
Според Димитър Димитров, шеф на дирекция " Съобщения " към Министерството на превоза и известията, пренастройката няма да наложи пазаруването на нови декодери.
" Всеки консуматор ще би трябвало да си престрои каналите, които употребява. Ако употребява примерно 50 канал, ще би трябвало да ги настрои съгласно този канал, който е възложен за този регион. В никакъв случай няма да се купува ново съоръжение, нови декодери, нови тв приемници. Това нещо ще се случи най-късно до края на месец април 2020 година ", изясни Димитров пред БНР.
Националният проект за систематизиране на радиочестотния набор е на стадий публично разискване. Целта му е в България да се появят 5G мрежите за транспорт на данни. Според Димитър Димитров, това ще стимулира мобилните оператори да изградят мрежата си и там, където нямат покритие.
" С промените на проекта се дава опция да се обезпечат задоволително огромни честотни блокове в радиочестотната лента сред 24 и 27 GHz, която е предопределена да бъде предоставена на операторите за потребление в гъстонаселени региони, където ще има повече ползватели на високочестотен сигнал. Очакваният резултат е да се основават условия за цялостно покритие, което е най-важното, на територията на страната, а не както е до момента – покритие на територията единствено по население ", посочи Димитров.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР