Пренасрочването на Игрите в Токио от 2020-а за 2021-а година

...
Пренасрочването на Игрите в Токио от 2020-а за 2021-а година
Коментари Харесай

Отлагането на Олимпиадата породи дефицит от 200 милиона в Олимпийския комитет на САЩ

Пренасрочването на Игрите в Токио от 2020-а за 2021-а година сътвори непредвидени финансови проблеми за Олимпийския комитет на Съединени американски щати, написа вестник "Ню Йорк Таймс ". Става дума за недостиг от 200 милиона $, които е трябвало да обезпечат подготовката на олимпийските тимове в разнообразни спортове, прецизира изданието. Олимпийският комитет на Съединени американски щати не получава никакви средства от страната.

Въпросните към 200 милиона идват от разнообразни телевизионни компании и влизат в сметките на комитета на всеки две години. След това Олимпийският комитет ги разпределя, като 75 милиона отиват в националните федерации по другите типове спорт, а 13 милиона се дават на самите спортисти. Сега обаче тези пари не идват в олимпийската централа на Съединени американски щати и това основава проблеми на някои от спортовете, които не са по този начин известни и нямат солидни спортове. "Ние имаме някакви запаси и ще забележим по какъв начин ще ги разпределим. Това е нашият фонд "дъждовни дни ", който е за случаи като този.

Сега напряко заваля доста мощно, споделя Роб Демартини, изпълнителен шеф на федерацията по колоездене. Президентът на федерацията по биатлон Макс Коб пък съобщи, че новата финансова обстановка ще ги накара да преразгледат финансирането и евентуално ще има спортисти, които няма да получат такова. Финансовият шеф на НОК на Съединени американски щати Морън Керек съобщи, че в близко време Бордът ще се събере и ще дискутира ситуацията, както и ще се разискват разновидности за прилагане на други източници или запаси. На 24-и март МОК реши да реалокира Олимпийските игри за интервала 23 юли- 8 август 2021-а година поради върлуващата пандемия от ковид.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР