Премирът Кирил Петков призова с публикация от профила си във

...
Премирът Кирил Петков призова с публикация от профила си във
Коментари Харесай

Кирил Петков прехвърли на гражданското общество купуването на военна помощ за Украйна

Премирът Кирил Петков прикани с обява от профила си във Фейсбук жителите на България да окажат финансова поддръжка на Украйна за закупуване на муниции.

" Откривам обществена акция за набиране на финансов запас, който да бъде възложен на украинското държавно управление. Призовавам всеки български жител, който в действителност желае да помогне на Украйна, да подари като мен една заплата.  Думите са лесни, делата са сложни, време е Facebook постовете да се трансфорат в средства за Украйна, " написа той и добави номер на сметка, на която да бъдат преведени средствата.

" Държавата сме всички ние и всеки би трябвало да се усеща, че може да бъде част от решението, " добави министър-председателят. 

След дълги разногласия в Народното събрание по отношение на това дали би трябвало да бъде изпратена военна помощ на Украйна, Петкова написа, че сходен жест изисква " политическо, само че и публично само ".

" В общественото пространство има доста крайни отзиви по тази тематика. Мисля, че е време да обърнем тази социална сила в действителни дейности! "

Той уточни, че военната помощ не е наложително в една от двете крайности - " не е единствено снаряди или каски ". 

" Нека разберем същинските потребности на Украйна и осведомено като коалиция да се обединим към значими за тях съответни нужди, зад които всички можем да застанем. "

Петков добави, че редица европейски страни изпращат военна помощ за Украйна, само че това не води до оповестяване на война по отношение на тях. 

" Докато достигнем този политически консенсус, като жители на България, които имат вяра, че никой в Европа няма право да нападне съседите си и да избива мирното население, можем свободно да изберем да помогнем финансово на Украйна за закупуване на муниции, " гласи още обявата на премиера, придружена от хаштаг " едназаплатазаукрайна ".

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР