Преминаването през Керченския пролив на Азовско море е временно блокирано.

...
Преминаването през Керченския пролив на Азовско море е временно блокирано.
Коментари Харесай

Преминаването през Керченския проток е временно блокирано

Преминаването през Керченския проток на Азовско море е краткотрайно блокирано. Причината - украински кораби, които рано тази заран навлязоха в съветски акваториални води.

Кораби от Военноморския флот на Украйна с оптималната скорост са се отправили към Керченския проток в региона на провокацията, проведена от украинска страна, заяви РИА Новости.

По-рано, към 7 часа сутринта три украински кораба нарушиха държавната граница на Русия и взеха курс към Керченския проток. В 11:30 от пристанище Бердянск излязоха още два бронирани артилерийски кораба клас Гюрз.

Граничната работа на ФСБ предприе всички нужни ограничения за секване на противозаконните дейности, написа съветското издание.

Според украинското издание УНИАН съветски граничен транспортен съд е провлачил в Азовско море на буксир транспортен съд от Военноморските сили на Украйна. Два дребни бронирани артилерийски катери на Военноморските сили на Украйна - " Бердянск " и " Никопол " и рейдовия буксир " Ян Капу " са били на планов преход от пристанище Одеса към пристанище Мариупол в Азовско море.

Украйна упрекна Русия в изтласкване на влекач, поради който е развален основния мотор на кораба, корпусът и защитната релса.

Заместник ръководителят на кримския парламент Ефим Фикс даде обещание, че дейностите на корабите на Военноморските сили на Украйна няма да останат без отговор.

" Русия има задоволително сили, с цел да отрезви тези глупави дейци. Ще бъдат подхванати съответните ограничения, с цел да не им разреши да считат, че всичко им е разрешено, както ги поддържат Съединени американски щати и другите европейски страни ", съобщи пред РИА новости Фикс.
По думите му, киевските управляващи би трябвало строго да съблюдават съветските закони и интернационалните правила за корабоплаване край крайбрежията на Крим и Керченския проток.

" Смятам, че те си го получават по зъбите и няма да е единствено това. Никой не си разрешава да играе с Русия ", акцентира Фикс. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР