Преминаването през канала за технически преглед на автомобилите без платен

...
Преминаването през канала за технически преглед на автомобилите без платен
Коментари Харесай

Прочетете задължително! Изключително важно ново изискване за техническите прегледи, което засяга всеки собственик на автомобил!

Преминаването през канала за механически обзор на колите без заплатен налог остава в историята. ИА „ Автомобилна администрация “ (ИААА) свързва системата си за ГТП-та с централната база данни за платени налози на Министерството на финансите, написа в. „ Монитор “.

В момента протичат проби на системата и до месец колите без информация за платени данъци няма да бъдат допускани до техническа инспекция.

В момента осведомителната система на ИААА прави инспекция дали има връзка със съответната община и дали се дължи налог за автомобила. Агенцията има контракти с съвсем всички общини за продан на информация, с изключение на с шест.

„ Обменът е извънредно сложен, тъй като зависи от техническите благоприятни условия на над 250 общини, които би трябвало да поддържат интернет, сървъри и така нататък “, разясниха от организацията.

Единственият проблем е, че данните за платените данъци на колите доближават до централната система на страната от общините за няколко дни. Забавянето е още по-голямо, към една седмица, в случай че заплащането е направено по банков път. От автомобилната организация плануват да избегнат усложнението като качат на уеб страницата си опция за информации дали се дължат налози все още за транспортните средства.

Досега „ малка врата “ в системата даваше опция, в случай че не е изрядна връзката сред системите, документът за заплатен налог за годината единствено да се сканира и да се продължи прегледа на транспортното средства. Много от пунктовете са се възползвали от тази опция, с цел да позволяват транспортни средства да преминат сполучливо прегледа, допълниха от организацията.

Служители на ИА „ Автомобилна администрация “ са съставили 46 акта при неочаквана инспекция на пунктове за механически прегледи в София, оповестиха през вчерашния ден от транспортното министерство през вчерашния ден. Проверяващите са открили, че в 10 пункта техническите експерти са позволили 46 транспортни средства да преминат сполучливо прегледа, без да е заплатен данъкът към съответната община .

Санкцията за това нарушаване е 1500 лв., като за съответните пунктове ще бъде задействана процедура по лишаване на разрешителните. От организацията плануват да продължат изненадващите инспекции на пунктове за механически прегледи в цялата страна.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР