„Преминаването на границата от 200 заразени на ден, вече е

...
„Преминаването на границата от 200 заразени на ден, вече е
Коментари Харесай

Връщат част от мерките при преминаване на прага от 200 болни на ден

„ Преминаването на границата от 200 инфектирани дневно, към този момент е един доста сериозен сигнал, че би трябвало да се възстановят част от ограниченията, които прилагахме доскоро”, сподели здравният министър Кирил Ананиев, откакто откри най-модерния ядрено-магнитен резонанс у нас, инсталиран в УМБАЛ „ Св. Иван Рилски “.
Здравният министър посочи, че към този момент не се плануват нови ограничения, само че това не означавало, че процесът на развиване на болестта не се следи. „ Ако в действителност ескалира, ние сме подготвени във всеки един миг да вземем нужните ограничения. Просто би трябвало да съблюдаваме дисциплината и дистанцията, както и да носим маски”, прикани Ананиев.
Той разяснява и рекордния брой нови случаи на COVID-19, регистрирани за ден в столицата. „ В София в действителност тази заран бяха 86 души, само че това не е някакво огромно повишаване, в подтекста на огромния брой хора, които живеят в столицата. Съпоставено с другите регионални градове, не е някакъв пик, въпреки че ме притеснява”, показа още той.
Ананиев добави, че контролът в цялата страна е засилен.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР