Премиетър Бойко Борисов е на посещение в Съединените щати, където

...
Премиетър Бойко Борисов е на посещение в Съединените щати, където
Коментари Харесай

Борисов в САЩ, чака разговор с Тръмп

Премиетър Бойко Борисов е на посещаване в Съединените щати, където ще взе участие в 73-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации.
Българският министър-председател ще взе участие в срещата на върха за мир „ Нелсън Мандела”. Целта на форума е интернационалната общественост да препотвърди уговорката си към световния мир, предотвратяването на спорове, отбраната на правата на индивида.
По време на визитата си Борисов ще организира двустранни срещи с държавни и държавни ръководители на страни членки на Организация на обединените нации, както и с представители на неправителствени организации.
Пред Организация на обединените нации българският министър председател ще изнесе тирада, обвързвана с главната тематика на общия спор, която тази година е „ Организация на обединените нации за всички хора: Глобално водачество и споделени отговорности за мирни, равнопоставени и устойчиви общества”.
В рамките на визитата Борисов ще взе участие и в Срещата на високо ниво „ Глобален апел за деяние за справяне с казуса с наркотиците”, проведена по самодейност на президента Тръмп. България е съдомакин на събитието.
Посещението на българският министър председател в Съединени американски щати е до 29 септември. В делегацията, водена от министър-председателя Бойко Борисов, е вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР