Премиерката обвини съдебната власт за бягството на Артьом УсМинистърът на

...
Премиерката обвини съдебната власт за бягството на Артьом УсМинистърът на
Коментари Харесай

Кремълският Джеймс Бонд завихри скандал в Италия

Премиерката упрекна правосъдната власт за бягството на Артьом Ус
Министърът на правораздаването прати инспектори да проверяват прокуратурата

Шпионинът духнал през Словения и Хърватия, в Сърбия взел аероплан за Москва

Премиерката на Италия Джорджа Мелони разгласи, че виновност за бягството в Москва на задържания в Италия и подготвян за изгонване в Съединени американски щати съветски разузнавач Артьом Ус носи правосъдната власт.

Мелони се изяснява два часа пред свикания на особено съвещание Парламентарен комитет за сигурност на Републиката (COPASIR) и отхвърли упреците към кабинета й за проявено безгрижие към закопчания по искане на Вашигтон кремълски 007.

„ Вината не е на държавното управление, а на различен държавен орган “ - декларира Мелони пред членовете на комитета, визирайки магистратурата в страната си. В същото време министърът на правораздаването Карло Нордио изпрати инспектори за инспекция на прокуратурата в Милано, сложила руснака, макар митингите на Съединени американски щати, под улеснилия бягството му домакински арест. „ Следователно обрисува се тежък конфликт сред държавното управление и правосъдната система на Италия “, отсече в коментар на развихрилия се скандал в. „ Република “. 

Както „ Труд news “ към този момент писа, за американското правораздаване най-малко през последните пет години Артьом Ус е бил главатар на трафика от Запада към Русия на електронни съставни елементи, които са разрешили на Кремъл да продължава да създава изтребители, ракети и дронове даже след нахлуването на войските на Москва в Украйна. Според вашингтонското разузнаване четирийсет годишният съветски олигарх е уредник и на контрабандата на технологии и първични материали към Китай, които са прехвърляни по незнайни пътища в Москва и се оказват стратегически за оцеляването на поставената под ембарго и наказания съветска стопанска система.

В осъществяване на издадената от американски съд заповед за интернационален арест Артьом Ус е арестуван на 17 октомври м.г. на миланското летище и вкаран в пандиза до изгонването му в Съединени американски щати. Но макар формалните и неофициални отчети на Съединени американски щати с молби синът на губернатора на значимия Красноярски регион на Сибир и другар на Путин - Александър Ус, да бъде държан зад решетките и под непоколебим надзор, съдиите в Милано не са сметнали за належащо той да стои в пандиза и в края на ноември го пращат под домакински арест. 

И Джеймс Бонд от Москва стартира да се подвизава в първокласния апартамент чартърен в южните квартали на Милано с електронна гривна на крайници, като патрул от карабинери го управлява образно един път на 72 часа или веднъж на три дни.

Но откакто на 21 март Апелативният съд в Милано издава заповед за изгонването на съветския разузнавач в Съединени американски щати, на идващия ден той чупи електронната гривна и стартира същински екшън. Подпомогнат от 6-7 очевидно професионални съветски и швейцарски ченгета, съгласно източници от специфичните служби на Италия, той сменя няколко автомобила и с подправени документи минава границата със Словения при Триест. След това през Хърватия се добира до Сърбия, където го чака аероплан за Москва.

После, един път добрал се до съветската столица, „ възкръсналият “ също като във филм за Джеймс Бонд, Артьом Ус изпраща доста поздрави на пазвантите и на преследвачите си. А татко му Александър Ус благодари в телевизионна изказване на съветския президент Владимир Путин и на всички другари в Италия за оказаната помощ на сина му да се прибере в родината.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР