Премиерката на Нова Зеландия Джасинда Ардърн обяви, че в сряда

...
Премиерката на Нова Зеландия Джасинда Ардърн обяви, че в сряда
Коментари Харесай

Премиерката на Нова Зеландия обяви, че страната отново е победила коронавируса

Премиерката на Нова Зеландия Джасинда Ардърн разгласи, че в сряда ще бъдат вдигнати рестриктивните мерки, въведени поради ковид в град Окланд и сподели, че страната ѝ още веднъж е победила вируса, съобщи Франс прес.

Първата вълна на ковид беше възпряна в края на май с помощта на строга изолираност на национално равнище. Минаха 102 дни без нови случаи и след това се появи ново огнище на болест през август в най-големия град на страната. Така се стигна до нова изолираност, наложена на популацията на Окланд, която продължи три седмици.

" Жителите на Окланд и новозеландците се придържаха към един проект, който сработи на два пъти. Те още веднъж победиха вируса ", съобщи премиерката.

Този триумф е своевременен за лейбъристката в навечерието на парламентарните избори на 17 октомври. Ардърн е любимка да остане отпред на държавното управление и след вота, демонстрират допитванията.

В Нова Зеландия има към момента 40 случая на дейна болест. От началото на пандемията починаха 25 души. Потвърдените случаи на болест са по-малко от 1900.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР