Премиерката на Нова Зеландия, Джасинда Ардърн, днес описа като позорни

...
Премиерката на Нова Зеландия, Джасинда Ардърн, днес описа като позорни
Коментари Харесай

Нова Зеландия: Русия трябва да отговаря пред света за зверствата си

Премиерката на Нова Зеландия, Джасинда Ардърн, през днешния ден разказа като позорни известията за изнасилвания и други зверства, осъществени от съветски военни в Украйна, съобщи Асошиейтед прес.

В град в покрайнините на Киев бяха открити трупове със завързани ръце и рани, нанесени с огнестрелно оръжие от упор, откакто съветски бойци се отдръпнаха от региона. Украинските управляващи през вчерашния ден упрекнаха изтеглящите се сили, че са направили военни закононарушения и са оставили след себе си " сцена от филм на ужасите ".

" Съобщенията за украински цивилни, които са били убити, изнасилени или тежко ранени от съветски военни са повече от позорни ", сподели Ардърн пред кореспонденти в новозеландската столица Уелингтън. " Русия би трябвало да дава отговор пред света за това, което е направила ", добави тя. Ардърн заяви, че кабинетът ѝ през днешния ден е разискал спомагателни ограничения, които Нова Зеландия би могла да предприеме, с цел да поддържа Украйна и да изпрати мощно обръщение към Русия.

Тя сподели, че спомагателна информация за тях ще бъде оповестена тази седмица. " Със сигурност това, което ние като интернационална общественост виждаме, са доказателства за осъществени от Русия военни закононарушения ", сподели новозеландската премиерка. " В последна сметка Международният углавен съд ще реши дали това е по този начин, само че доказателствата са пред нас и Нова Зеландия поддържа напъните на прокурорите да съберат тези доказателства и да подсигуряват, че на Русия ще бъде потърсена отговорност ", добави Ардърн, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР