Премиерката на Норвегия Ерна Солберг бе глобена за нарушаване на

...
Премиерката на Норвегия Ерна Солберг бе глобена за нарушаване на
Коментари Харесай

Премиерът на Норвегия бе глобен за нарушаване на COVID мерките

Премиерката на Норвегия Ерна Солберг бе санкционирана за нарушение на ограниченията за обществена отдалеченост, тъй като е провела фамилно събиране за рождения си ден, съобщи „ Ройтерс “.

От полицията оповестиха, че тя ще би трябвало да заплати 20 000 норвежки крони, към 2000 евро, по тази причина, че е взела участие във взимането на решение за събиране на фамилията в ресторант и че е знаела авансово, че броят на хората надвишава позволеното. Тя даже е избрала в кой ресторант да е събирането, сподели представителят на полицията Оле Саверуд.

Въпреки че законът е идентичен за всички, не всички са равни пред закона ", изясни Саверуд и добави, че е вярно е да се наложи санкция, с цел да се резервира доверието на хората в Коронавирус ограниченията.

Солберг признава, че " не е проверила разпоредбите задоволително деликатно ".

" Аз, която всеки един ден стоя пред хората на Норвегия и им споделям да съблюдават ограниченията, трябваше да познавам по-добре разпоредбите ", декларира тя пред държавната телевизия.

В Норвегия не повече от 10 души могат да се събират отвън дома. На събирането за рождения ден на Солберг са били 13 души. Това се е случило в края на февруари в планинския курорт Йейлу.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР