Премиерите на Република Македония и Гърция Зоран Заев и Алексис

...
Премиерите на Република Македония и Гърция Зоран Заев и Алексис
Коментари Харесай

Номинираха Заев и Ципрас за Нобелова награда за мир

Премиерите на Република Македония и Гърция Зоран Заев и Алексис Ципрас бяха препоръчани за Нобелова премия за мир за 2019 година за контракта от Преспа, с който се взема решение датиращия от две десетилетия спор за името.
Скопие и Атина подписаха контракта за името Северна Македония (СНИМКИ И ВИДЕО) Церемонията се състоя в гръцкото село Псарадес на брега на Преспанското езеро
Номинирането на Заев и Ципрас беше оповестено от носителката на Нобелова премия за мир за 2015 година – Уидед Бишмауи, в Скопие, заяви телевизионният канал „ 1ТВ”.

Снимка: EPA

Още през вчерашния ден на среща през вчерашния ден с ръководителя на македонския парламент Талат Джафери, Бишмауи изрази поддръжка за мира, стабилността и сигурността, и приветства напъните на двете страни за намиране на спокойно решение на отворените въпроси, показвайки по този метод, че проблемите могат да се вземат решение посредством разговор.

Снимка: EPA

Нобелова премия за мир тази година получиха двама деятели, посветили живота си на жертвите на войната и насилието. Това са гинекологът от Конго - Дени Муквеге, и Надя Мурад, дипломат на благосклонност на Организация на обединените нации, която оцеля след полово иго в плен на „ Ислямска държава”.
Надя Мурад: Нобеловата премия за мир значи доста за всички дами, жертви на принуждение Мисля за майка си, която беше убита от "Ислямска страна ", съобщи тя
Наградата беше връчена на 10 декември в Осло.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР