Премиерите на Полша и Унгария изразиха задоволството си от размера

...
Премиерите на Полша и Унгария изразиха задоволството си от размера
Коментари Харесай

Полша и Унгария доволни: Споразумението не обвързва върховенството на закона с евросредствата

Премиерите на Полша и Унгария показаха задоволството си от размера на бюджета и от съгласуваните ограничения по какъв начин ще бъде ръководен, осведоми " Политико ".

Виктор Орбан и Матеуш Моравецки дадоха конференция след края на петдневния маратон, който приключи с историческо съглашение.

" Щастлив съм да заявя, че ние преодоляхме рецесиите, които заплашваха Европейски Съюз ", сподели Моравецки. Той изключително акцентира на това, че в препоръчаното съглашение няма директна връзка сред върховенството на закона и отпущането на евросредствата.

" Този механизъм, който към момента би трябвало да бъде основан, ще би трябвало да бъде доказан от Европейския съвет. Нищо не може да се случи тук без единодушието на Вишеградската четворка, тъй като Европейският съвет значи единогласие ", изясни полският водач.

" Не съм склонен с обвиняванията, че Полша нарушава върховенството на закона. Ние сме в неравномерен разговор с европейските институции. Това са два обособени въпроса и ние поддържаме това в заключенията. Ние желаеме господство на закона, само че ние също желаеме финансова дисциплинираност ", акцентира той.

Моравецки също приветства " по-добрите условия " за Полша щ о се отнася изискванията и задачите за зелена стопанска система и битката с климата.

Лидерите на 27-те страни членки реализираха историческо съглашение от 750 милиарда евро за възобновяване от пандемията, лишила живота на 135 00 души в Общността.

Фондът за възобновяване, който е формиран от 390 милиарда евро безплатна помощ и 360 милиарда евро заеми , ще бъде прикован към Многогодишната финансова рамка (2021-2027) от 1,074 трилиона евро. Евролидерите договориха финансов пакет от общо 1,82 трилиона евро.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР